Faksu museli po tvrdém zákroku ošetřit, do hry se ale vrátil. Nečas zavinil rozdílový gól a Carolina padla

Hokejisté New York Islanders vyhráli na ledě Caroliny 3:2 a snížili stav série úvodního kola play-off NHL na 2:3. U rozdílové branky přišel Martin Nečas o puk na útočné modré čáře. Dallas potrestal jedním gólem pětiminutové vyloučení za zákrok na Radka Faksu, porazil Minnesotu 4:0 a vede 3:2 na zápasy. Český útočník potřeboval ošetření, ale zápas dohrál. Edmonton zdolal Los Angeles 6:3 a vede v sérii 3:2.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Faksa

Radek Faksa | Zdroj: Reuters

Islanders nasměrovali k výhře Pierre Engvall a Brock Nelson, kteří zajistili týmu vedení 2:0. Oba útočníci si připsali gól a přihrávku.

Carolině odvolali rozhodčí po trenérské výzvě branku Stefana Noesena na 1:1 kvůli ofsajdu. Až ve 34. minutě se domácí radovali z regulérního gólu, tečí snížil Paul Stastny. V závěru druhé třetiny ale obral Mathew Barzal o puk Nečase a z přečíslení dva na jednoho zvýšil.

Aktivnější Carolina zápas už jen zdramatizovala trefou Sebastiana Aha v 51. minutě. Více nepovolil Ilja Sorokin, který zastavil 34 střel.

Zákrok na Faksu

Faksa si v úvodu zápasu stáhl v obranném pásmu rukavicí puk ze vzduchu na led a Marcus Foligno jej trefil kolenem do kolene. Český útočník zamířil s dopomocí na ošetřovnu, ale ještě v úvodní třetině se vrátil zpět do hry.

Rozhodčí vyloučili Foligna na pět minut a do konce zápasu. Z přesilové hry otevřel skóre Tyler Seguin.

Dallas využil ve 12. minutě trefou Jasona Robertsona další početní výhodu a na začátku prostřední části zvýšil z dorážky Mason Marchment. Gólovou tečku udělal Ty Dellandrea v závěru utkání při hře Minnesoty bez brankáře.

První hvězdou zápasu byl vyhlášen Jake Oettinger, který kryl 27 střel. Tři góly domácích připravil Roope Hintz, který vede s 11 body (4+7) produktivitu letošního play off.

Nejlepším střelcem vyřazovací části je Leon Draisaitl, který dostal Edmonton šestou trefou v play-off do vedení 2:0. Kanadský klub vyhrál první třetinu 3:2 a definitivně zlomil zápas na svou stranu v rozmezí 32. až 45. minuty, kdy odskočil i díky dvěma gólům Nicka Bjugstada na 6:2.

1. kolo play-off NHL:

Východní konference - 5. zápas:

Carolina - NY Islanders 2:3 (stav série: 3:2)

Západní konference - 5. zápasy:

Dallas - Minnesota 4:0 (stav série: 3:2), Edmonton - Los Angeles 6:3 (stav série: 3:2)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme