Hertl proti Arizoně skóroval i nahrával, jeho spoluhráč v brance Kořenář pak slavil druhou výhru v NHL

Český hokejový útočník Tomáš Hertl se ve středečním utkání NHL podílel gólem a asistencí na výhře San Jose 4:2 nad Arizonou. Brankář Sharks Josef Kořenář kryl 28 střel Coyotes a připsal si druhé vítězství v zámořské lize v kariéře.

New York (Aktualizováno: 9:53 29. 4. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl

Tomáš Hertl | Foto: Darren Yamashita-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Hráči San Jose navázali na pondělní výhru 6:4 a porazili Arizonu podruhé za sebou. Sharks opět zvládli úvod zápasu a prosadili se z první střely na bránu, přičemž na začátku pohledné kombinace byl Hertl.

Český útočník křížnou přihrávkou přes celé útočné pásmo našel Alexandra Barabanova, ten posunul puk na osamoceného Evandera Kanea a kanadský útočník trefil prázdnou branku.

Po 15 minutách už to bylo 3:0, ale Coyotes se dvěma góly vrátili do hry, jenže na obrat se již nezmohli. Odchovanec pražské Slavie Hertl si pak 37 sekund před koncem zápasu poradil s obráncem Jakobem Chychrunem a trefil opuštěnou branku Coyotes.

Nováček v brance San Jose Kořenář odchytal zatím nejpovedenější zápas v NHL. Nadějný český brankář se ve čtvrtém startu poprvé přehoupl přes devadesátiprocentní úspěšnost zásahů.

Toronto si zajistilo play-off

Maple Leafs zvládli vstup do zápasu a po devíti minutách vedli 2:0. Brzkou přesilovou hru využil v čase 1:38 William Nylander a na rozdíl dvou branek zvýšil svou 35. trefou v sezoně nejlepší střelec NHL Auston Matthews.

Tříbrankový náskok zařídil Torontu střelou od modré čáry Jake Muzzin. Na brance kanadského obránce se 1100. asistencí v kariéře podílel Joe Thornton.

Michael Frolík odehrál deset minut, během kterých jednou vystřelil na branku Jacka Campbella. Devětadvacetiletý Američan dostal v brance Maple Leafs potřetí v řadě přednost před Davidem Rittichem.

Edmonton zdolal díky třem asistencím nejproduktivnějšího hráče soutěže Connora McDavida Winnipeg 3:1. Vítězný gól Oilers vstřelil v 27. minutě Ryan Nugent-Hopkins.

NHL
Ottawa - Vancouver 6:3, Minnesota - St. Louis 3:4, Montreal - Toronto 1:4, Winnipeg - Edmonton 1:3, Vegas - Colorado 5:2, San Jose - Arizona 4:2, Los Angeles - Anaheim 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme