Pastrňák nahrával a Zacha gólem rozhodl. Čeští hokejisté přispěli k výhře Bostonu na ledě Edmontonu

Útočník Pavel Zacha po nahrávce Davida Pastrňáka rozhodl v NHL o výhře hokejistů Bostonu 3:2 nad Edmontonem. První branku Bruins vstřelil Tomáš Nosek. Souboj českých brankářů v duelu mezi Anaheimem a Chicagem dopadl lépe pro Lukáše Dostála, jenž 24 zásahy pomohl Ducks k výhře 4:2. Petr Mrázek obdržel čtyři góly a po třech výhrách nepomohl Chicagu ani k bodu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák a Pavel Zacha se radují z gólu

David Pastrňák a Pavel Zacha se radují z gólu | Zdroj: Reuters

Edmonton na vlastním ledě začal zostra a ve třetí minutě se zásluhou Connora McDavida dostal do vedení. Boston odpověděl hned po buly.

Chytil bodoval po třech zápasech a pomohl Rangers k výhře, gólman Rittich inkasoval třikrát

Číst článek

Z dobrého napadání těžil Nosek, jenž z hranice brankoviště vyrovnal na 1:1. Bruins byli střelecky aktivnější a ještě v první třetině díky Nicku Folignovi otočili vývoj zápasu na svou stranu.

Na 2:2 srovnal svým druhým gólem v zápase McDavid, 30 sekund před koncem druhé části ale zafungovala česká spolupráce a Zacha rozhodl o sedmé výhře Bostonu za sebou.

Brněnský rodák vstřelil 14. gól v sezoně a zaznamenal 40. bod. Asistující Pastrňák bodoval ve čtvrtém z posledních pěti zápasů a s 80 body je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem NHL.

Dostál se v brance Anaheimu dočkal první výhry od poloviny prosince. V osmém zápase, do kterého v tomto ročníku nastoupil jako týmová jednička, se radoval potřetí a Anaheim díky jeho 24 zásahům vyhrál třetí zápas za sebou. Na chvostu tabulky Západní konference se Ducks bodově dotáhli na Chicago, kvůli horšímu skóre ale zůstávají poslední.

Výsledky NHL:

Dallas - Vancouver 4:5 v prodl., Anaheim - Chicago 4:2, Colorado - Vegas 3:0, Edmonton - Boston 2:3, Ottawa - Detroit 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme