Nečas skóroval ve třetím zápase v řadě a pomohl k výhře nad Bostonem, Pastrňák vyšel naprázdno

Hokejový útočník Martin Nečas dvanáctým gólem v sezoně pomohl Carolině k výhře 3:2 nad Bostonem a skóroval i ve třetím duelu po zranění. Češi v dresu Bruins nebodovali. Karel Vejmelka 37 zákroky neodvrátil vysokou prohru Arizony na ledě Floridy 2:6.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas

Martin Nečas | Zdroj: Reuters

Carolina o výhře na ledě Bostonu rozhodla v přesilových hrách, v nichž dala dvě ze tří branek. Skóre zápasu otevřel v 19. minutě Nečas, jenž si v početní výhodě vybruslil od mantinelu na osu hřiště a ranou na bližší tyč překonal Linuse Ullmarka.

Gudas bodoval proti Buffalu a pomohl Anaheimu k výhře, Kučerov sestřelil hattrickem Philadelphii

Číst článek

Na 2:0 zvýšil v čase 31:50 Teuvo Teräväinen, který si i přes těsné bránění Charlieho Coylea našel puk před brankovištěm a zdvojnásobil vedení Hurricanes.

Vstup do třetí třetiny patřil Bostonu. Brad Marchand dvěma góly během sedmi a půl minuty smazal ztrátu a vystřelil svému týmu naději na prodloužení pětizápasové série výher. Bruins ale obrat nedotáhli. Dvě a půl minuty před koncem ujel domácí obraně Jordan Martinook a rozhodl o vítězství Canes.

David Pastrňák po pěti zápasech vyšel bodově naprázdno, v tabulce ligové produktivity ale s 30 brankami a 37 nahrávkami udržel třetí místo.

Na rozdíl dvou bodů se mu přiblížil Mikko Rantanen z Colorada, jenž ve středečním programu zaznamenal pět bodů za gól a čtyři nahrávky. Opačnou bilanci měl Nathan MacKinnon, jenž svým sedmým pětibodovým zápasem a šestým hattrickem v základní části NHL řídil vítězství 6:2 nad Washingtonem.

Vydařený duel poslal kanadského centra do čela produktivity NHL. Před druhým Nikitou Kučerovem má MacKinnon dvoubodový náskok.

Zápas mezi Floridou a Arizonou odstartoval dvěma bitkami v úvodních sedmi vteřinách. Vypjatý úvod více sedl domácím, kteří v čase 1:53 otevřeli skóre a v desáté minutě vedli už 3:0. Arizona se nedokázala chytit ani ve zbytku zápasu a v úvodu třetího dějství ztrácela již šest branek.

Dvěma góly v závěrečné dvacetiminutovce Coyotas alespoň snížili na 2:6, třetí prohru z posledních pěti zápasů ale neodvrátili. Karel Vejmelka zlikvidoval 37 střel domácích a chytal s úspěšností lehce nad 86 procent.

Výsledky NHL:

Toronto - Winnipeg 1:0 v prodl., Florida - Arizona 6:2, Boston - Carolina 2:3. Zápasy Los Angeles - Buffalo, Vancouver - St. Louis, Seattle - Chicago a Colorado - Washington se ještě hrají.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme