Brankář Mrázek přispěl k výhře Chicaga nad Coloradem i asistencí. Tři body vychytal i Vladař

Petr Mrázek předčil v NHL v souboji českých brankářů Pavla Francouze a dovedl hokejisty Chicaga 31 zákroky k výhře 3:2 nad Coloradem. Ostravský rodák si dokonce připsal asistenci a vychytal první vítězství od 3. prosince. Francouz kryl 27 střel. Daniel Vladař pomohl 25 zásahy k výhře Calgary 4:1 na ledě St. Louis a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Arizoně nestačilo 42 zákroků Karla Vejmelky a podlehlo Ottawě 3:5.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Petr Mrázek

Gólman Petr Mrázek | Foto: Jerome Miron | Zdroj: Reuters

Ve dvanácti zápasech čtvrtečního programu bodoval kromě Mrázka už jen Dominik Kubalík, který přispěl asistencí k výhře Detroitu 4:1 nad Torontem. Naprázdno vyšel David Pastrňák, který v předchozích třech zápasech nasbíral osm bodů (7+1).

Havířovského rodáka ubránil Seattle, který překvapivě zvítězil v Bostonu 3:0. Lídr NHL prohrál doma v základní hrací době poprvé až ve 23. utkání sezony.

Souboj českých brankářů

Chicago otevřelo proti Coloradu skóre v čase 3:24, když po levé straně ujel Sam Lafferty a Francouze překonal střelou nad lapačku. Z dorážky odpověděl ve 12. minutě Evan Rodrigues.

Na začátku druhé třetiny vrátil domácím vedení z dalšího úniku Andreas Athanasiou, který uspěl forhendovou kličkou. U gólu zaznamenal asistenci Mrázek, který zastavil za brankou nahozený puk pro Isaaka Phillipse.

Zhruba v polovině zápasu vyrovnal Cale Makar střelou od modré čáry. Zápas rozhodl ve 47. Taylor Raddysh, který na hranici brankoviště zakončil povedenou kombinaci Chicaga.

Obhájce Stanleyova poháru vyrovnal i potřetí, ale rozhodčí gól z dorážky Alexe Newhooka z 56. minuty odvolali po trenérské výzvě. Opakované záznamy odhalily, že Mikko Rantanen zabránil Mrázkovi v zákroku.

Vladař pomohl k výhře

Vladař s Calgary inkasoval jediný gól proti St. Louis na začátku třetiny, když se Jake Neighbours dostal v pravém kruhu k puku po zblokované střele a zamířil přesně k bližší tyči. Vyrovnal tím na 1:1, ale závěr patřil Calgary.

Nerozhodný stav zlomil v 51. minutě střelou z předbrankového prostoru Dillon Dube, který později při hře St. Louis bez gólmana stanovil dalším gólem konečný výsledek. Kanadský klub s Vladařem v brance bodoval od 29. listopadu v každém z jeho devíti startů, přičemž v šesti případech vyhrál.

Ottawa vedla po první třetině 2:0. Nejdříve překonal Vejmelku Brady Tkachuk z dorážky a Derick Brassard zvýšil z pětiminutové přesilové hry, kterou hosté dostali za krosček Claytona Kellera na Erika Brannströma.

Arizona snižovala na 1:2, 2:3 a 3:4, ale manko už nedotáhla a pátý gól inkasovala s Vejmelkou na střídačce. Český brankář si i přes spolehlivý výkon připsal šestou prohru v řadě.

Výsledky NHL:

Boston - Seattle 0:3, Buffalo - Winnipeg 2:4, Montreal - Nashville 4:3, Detroit - Toronto 4:1, Tampa Bay - Vancouver 5:4, Columbus - Carolina 2:6, NY Islanders - Minnesota 1:3, St. Louis - Calgary 1:4, Chicago - Colorado 3:2, NY Rangers - Dallas 2:1 v prodl, Arizona - Ottawa 3:5, Vegas - Florida 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme