Zacha se trefil proti bývalému týmu, pečetil výhru Bostonu. Hronek pomohl k velkému obratu Detroitu

Útočník Pavel Zacha zpečetil v NHL po asistenci Davida Pastrňáka trefou do prázdné branky výhru hokejistů Bostonu 3:1 na ledě New Jersey. Gólman poražených Vítek Vaněček inkasoval dvakrát z 26 střel. Detroit otočil i s přispěním přihrávky Filipa Hronka v Pittsburghu z 0:4 a zvítězil 5:4 v prodloužení. Daniel Vladař zastavil 28 střel a dovedl Calgary k výhře 3:2 v Seattlu.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Zacha

Pavel Zacha | Foto: Marc DesRosiers | Zdroj: Reuters

Vaněček pustil první gól utkání v 29. minutě, kdy jej překonal Trent Frederic střelou z mezikruží nad vyrážečku.

Ve třetí třetině vyrovnal zblízka důrazný Nico Hischier, ale v čase 55:51 rozhodl tečí Patrice Bergeron. O chvíli dříve se Vaněček vytáhl a zneškodnil šanci Jakeu DeBruskovi, který zakončoval do odkryté branky.

Vítězství Bostonu pojistil Zacha, který převzal na útočné modré čáře puk, a přestože byl faulovaný a upadl, rychle vstal a trefil prázdnou branku. Český hráč, který v létě přišel do Bostonu po sedmi letech v New Jersey, se tak prosadil proti bývalému klubu a skóroval ve druhém utkání za sebou.

Pittsburgh proti Detroitu vedl 4:0 už po první třetině. Dvakrát se prosadil Jason Zucker, po jedné brance přidali Drew O´Connor a Jeff Carter. Detroit poté odstartoval stíhající jízdu.

Dylan Larkin využil přesilovou hru i díky Hronkově asistenci a ještě v druhé třetině snížil Joe Veleno. Stav 4:2 trval do 55. minuty, v závěru ale udeřili Jonatan Berggren s Davidem Perronem a v prodloužení završil obrat z rychlého protiútoku Jake Walman.

Calgary otevřelo proti Kraken skóre dorážkou Tylera Toffoliho, ale Seattle na přelomu první a druhé třetiny skóre otočil. Vladaře překonal z dorážky vlastní střely Ryan Donato a druhou branku přidal zblízka Jamie Oleksiak nad vyrážečku českého gólmana.

V polovině utkání ale vyrovnal v přesilové hře tečí Nazem Kadri a v 52. minutě rozhodl před brankou nekrytý Jonathan Huberdeau.

Tampa Bay - Montreal 4:1, Pittsburgh - Detroit 4:5 v prodl., New Jersey - Boston 1:3, Seattle - Calgary 2:3, Anaheim - Vegas 3:2 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme