Netradiční závěr sezony. Hischier si play-off nezahraje, tak si plní vojenskou službu

Místo toho, aby se chystal na pokračovaní sezony NHL, šel na vojnu. Švýcarský hokejista Nico Hischier by s New Jersey play-off stejně nehrál, a tak se rozhodl využít pauzy k absolvování vojenské služby, která je ve Švýcarsku povinná.

Bern Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nico Hischier posílí švýcarský tým na mistrovství světa

Nico Hischier v dresu New Jersey Devils | Foto: James Guillory | Zdroj: Reuters

„Pokud bych byl klasický voják, měl bych i zbraň. Ale v našem sportovním režimu vojenské služby zbraně nejsou.“ Jednadvacetiletý Nico Hischier je zvyklý odpovídat na jiné otázky, než jestli má zbraň. Ale zase si ho nemůžete představovat někde v tanku nebo na střelnici.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zatímco se NHL chystá na restart, švýcarský hokejista Nico Hischier si plní povinnou vojenskou službu. Více v příspěvku Františka Kuny

„Za normálních okolností bychom byli první měsíc všichni spolu na jednom místě, teď to ale nešlo. Byla to fyzická příprava doma od počítače. Máme také mítinky, kde nás učí třeba první pomoc. Takový režim je od pondělí do pátku,“ říká hokejista, pro kterého je sice vojenská služba něčím novým, ale dá se říct, že je vlastně mezi svými. Jako hráč NHL není v tomhle směru ve Švýcarsku extra celebritou.

„Je to vojna pro sportovce, takže v mé skupině je třeba sedm hokejistů. Známe se z národního týmu, jsme stejně staří. Ale jsou tam třeba i lyžaři a další,“ vysvětlil.

A až se jednička draftu NHL v polovině srpna s vojenskou službou rozloučí, nebude to její poslední zkušenost s armádou.

„Dalších šest nebo sedm let mě čekají v létě další tři týdny. Pokud bych ale hrál v tu dobu na mistrovství světa, počítá se mi to. Když vypadneme brzy, týden ještě odsloužím,“ vysvětlil švýcarský systém Hischier, který by si mohl část svých povinností odsloužit za rok v běloruském Minsku, kde budou hrát Švýcaři zápasy základní skupiny mistrovství světa.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme