Trenér reprezentace Rulík poprvé nominoval: v týmu jsou čtyři nováčci, asistentem se stal Plekanec

Trenér hokejové reprezentace Radim Rulík zařadil do nominace na turnaj Karjala nováčky Jakuba Málka, Jiřího Ticháčka, Ondřeje Kovařčíka a Adama Kubíka. V sedmadvacetičlenném kádru chybí například nejproduktivnější hráč extraligy Lukáš Radil nebo Petr Kodýtek, který je aktuálně nejlepším střelcem finské soutěže.

Praha (Aktualizováno: 13:59 1. 11. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté českého národního týmu

Hokejisté českého národního týmu | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„Nominace je určená zdravotním stavem a výkonností hráčů, pak také vytížeností v klubech. To vše jsme zvažovali a bylo to důležité pro nominaci,“ uvedl Rulík na tiskové konferenci v Praze, kde bylo zároveň oznámeno, že realizační tým rozšíří jako jeho asistent Tomáš Plekanec, který minulý týden ukončil ze zdravotních důvodů hráčskou kariéru.

Trénování by mě lákalo, připustil po konci kariéry Plekanec. Rozlučku v Montrealu nečeká

Číst článek

Nejzkušenějším hráčem výběru je obránce Petr Zámorský, který za národní tým odehrál 79 zápasů.

Po letním návratu ze zámoří dostali pozvánku obránce Jakub Galvas a útočník Martin Frk. Extraligu bude zastupovat například nejlepší hráč minulé sezony Lukáš Sedlák.

Hokejisté se před první akcí sezony sejdou v pondělí v Praze, ve středu odletí do Švédska, kde se o den později utkají ve Växjö s domácí reprezentací.

Následně se přesunou do Finska a v Tampere, kde se turnaj koná premiérově, je čekají víkendové souboje s druhým severským týmem a Švýcarskem.

Staronové dresy

Na dresy české hokejové reprezentace se po pěti letech vrací státní znak. Svaz představil novou podobu dresů na tiskové konferenci v Praze. Poprvé se v nich národní tým představí v příštím týdnu na turnaji Karjala ve švédském Växjö a finském Tampere, kterým odstartuje nový ročník Euro Hockey Tour.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme