Palát gólem přispěl k vítězství New Jersey proti Montrealu. Za Vancouver se prosadil Hronek

Útočník Ondřej Palát devátým gólem v aktuální sezoně NHL pomohl New Jersey k výhře 4:3 nad Montrealem. Popáté v sezoně se prosadil obránce Filip Hronek, jehož Vancouver porazil Boston 3:2 v prodloužení. Branku dal také Filip Zadina, jeho trefa ale na výhru San Jose nestačila.

New York (Aktualizováno: 10:47 25. 2. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát v zápase proti Montrealu vstřelil vyrovnávací gól na 2:2

Ondřej Palát v zápase proti Montrealu vstřelil vyrovnávací gól na 2:2 | Zdroj: Profimedia

Palát v závěru druhé třetiny zavezl puk do útočného pásma, vyzval ke střele Šimona Nemce a z dorážky srovnal na 2:2. V 54. minutě se prosadil Nico Hischier a Devils se poprvé v zápase dostali do vedení. Vítěznou branku domácích dal o tři minuty později Jesper Bratt. New Jersey vyhrálo po dvou prohrách a z devátého místa Východní konference ztrácí na příčky zaručující play off pět bodů.

Montreal prohrál popáté v řadě a zůstává předposlední. „Odehráli jsme dobrý zápas, ale trochu jsme strádali v zakončení. Bohužel nestačí dobře hrát, je potřeba i vyhrávat,“ uvedl trenér Canadiens Martin St. Louis.

Trefa Hronka

Vancouver doma proti Bostonu protrhl čtyřzápasovou šňůru proher. Canucks prohrávali už 0:2, v posledních osmi minutách základní hrací doby ale srovnali a v prodloužení rozhodl Brock Boeser. Hronek při závěrečné hře bez brankáře napřáhl na modré čáře a v čase 58:49 poslal zápas do prodloužení. V dresu Bostonu nebodoval ani jeden z trojice Čechů.

„I přes to, že jsme většinu zápasu prohrávali, jsme byli lepším týmem. Je to skvělé, protože Boston je jedním z nejlepších týmů v celé lize. Odehráli jsme prostě skvělých 60 minut,“ pochvaloval si J. T. Miller, jenž připravil všechny tři góly Vancouveru.

Boston se za stavu 2:0 soustředil hlavně na defenzivu a v závěru na svou pasivitu doplatil. Canucks ve třetí třetině přestříleli celek z východního pobřeží USA jednoznačně 17:5. „Nehráli jsme náš hokej a doplatili jsme na to. Neodvedli jsme dostatek práce k tomu, abychom udrželi vedení,“ litoval obránce Bruins Brandon Carlo.

Česká spolupráce z 50. minuty San Jose vykřesala naději na nadějný výsledek ze zápasu s Nashvillem. Obránce Jan Rutta s pukem objel branku, zkusil zakončit, ale puk se odrazil k Zadinovi, jenž pohodlně snížil na 2:3. „Puk se mi dostal přímo na hokejku a nebylo pro mě těžké dostat ho do branky. Byl to přesně takový gól, který potřebujeme k lepším výsledkům. Vzešel totiž z dobrého tlaku v útočném pásmu,“ řekl Zadina.

Na jeho trefu už nikdo z hráčů San Jose nenavázal a Sharks prohráli 2:4. Dvěma góly řídil čtvrtou výhru Predators za sebou Kiefer Sherwood. „Je důležité, že se pokaždé dokáže prosadit někdo jiný. Myslím, že to je známka dobrého týmu,“ řekl Sherwood, křídelník čtvrté útočné formace Nashvillu.

Vladař i Rittich vítězně

Brankář Daniel Vladař Calgary pomohl k vítězství v tradiční bitvě o Albertu. Český gólman v duelu s Edmontonem inkasoval tři branky z 35 střel a Flames i díky jeho výkonu vyhráli potřetí za sebou. Vítězství 6:3 řídil dvěma góly a nahrávkou Noah Hanifin.

Z výhry se radoval také David Rittich, jehož Kings porazili Anaheim 3:2 po samostatných nájezdech. Český gólman zlikvidoval 22 střel, dva ze tří nájezdů a zápas zakončil s úspěšností 91,7 procenta. Jeho protějšek John Gibson pomohl Anaheimu k bodu 48 zákroky.

Hokejisté NY Rangers se po výhře 2:1 na ledě Philadelphie posunuli do čela Východní konference. Výhru newyorského celku prvním gólem v NHL zařídil Matt Rempe. Jednadvacetiletý útočník se prosadil poté, co se v úvodu zápasu popral s Nicolasem Deslauriersem.

Uspělo také Toronto, které díky hattricku Tylera Bertuzziho porazilo Colorado 4:3. Maple Leafs vyhráli posedmé za sebou a posunuli se na čtvrtou příčku Východní konference.

Výsledky NHL:

New Jersey - Montreal 4:3, NY Islanders - Tampa Bay 2:4, Philadelphia - NY Rangers 1:2, Florida - Washington 3:2 v prodl., Ottawa - Vegas 4:3 po sam. nájezdech, Detroit - St. Louis 6:1, Colorado - Toronto 3:4, Vancouver - Boston 3:2 v prodl., Carolina - Dallas 1:2, Los Angeles - Anaheim 3:2 po sam. nájezdech, Edmonton - Calgary 3:6, San Jose - Nashville 2:4, Seattle - Minnesota 2:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme