Brankář Mrázek dostal tři góly a střídal už v páté minutě, Chicago prohrálo. Nedařilo se ani Hertlovi

Petr Mrázek inkasoval v NHL na ledě St. Louis ze všech tří střel a už v páté minutě opustil brankoviště Chicaga. Ztrátu Blackhawks nedohnali a prohráli 2:5. Tomáš Hertl podlehl s Vegas v Edmontonu 1:5 a připsal si záporný bod u prvních dvou inkasovaných branek.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek

Petr Mrázek | Zdroj: Reuters

Mrázka, který zastavil v předchozím zápase 44 ze 46 střel, překonal ve třetí minutě dvakrát Jordan Kyrou v rozmezi 42 sekund. Na českého gólmana vyzrál z úniku střelou z mezikruží a otevřel skóre.

Dostál s Gudasem pomohli Anaheimu k výhře, Laukova asistence Bostonu nestačila

Číst článek

Při druhé brance vzal v přečíslení dva na jednoho zodpovědnost na sebe, nepřihrával a prosadil se z levého kruhu k bližší tyči. Na 3:0 zvýšil v čase 4:37 obránce Torey Krug střelou od modré čáry.

St. Louis vstřelilo gól z první střely i Arvidu Söderblomovi a žádný tým v této sezoně NHL nenasázel v úvodních sedmi minutách čtyři branky. Blues výhrou snížilo v Západní konferenci manko na poslední postupové místo do play off na tři body.

Edmonton nastoupil bez svého lídra Connora McDavida, který by měl týmu chybět pár dní kvůli zranění v dolní části těla. Kapitán Oilers potřebuje ještě jednu přihrávku, aby se stal čtvrtým hráčem v historii soutěže, který asistoval u sta branek.

V zápase s Vegas jej zastoupili Zach Hyman a Leon Draisaitl, oba si připsali gól a přihrávku. Čestný úspěch obhájce Stanleyova poháru vstřelil Keegan Kolesar ve 48. minutě v oslabení za stavu 0:4.

Hertl strávil na ledě ve svém druhém startu za Vegas téměř sedmnáct minut a nebál se hrát do těla. Připsal si šest srážek a v této činnosti patřil k nejaktivnějším hráčům v utkání. Český centr byl i úspěšný na vhazování, vyhrál 11 z 15.

Výsledky NHL:

St. Louis - Chicago 5:2, Edmonton - Vegas 5:1, Vancouver - Arizona 3:4 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme