Kämpf dal vítězný gól Toronta při výhře 4:0 nad Nashvillem. Smejkal debutoval v NHL za Ottawu

Vítěznou premiéru v NHL má za sebou útočník Ottawy Jiří Smejkal. Senators i díky brance Dominika Kubalíka porazili Detroit 5:1. Střelecky se prosadil také David Kämpf, jenž pomohl Torontu k výhře 4:0 nad Nashvillem. David Pastrňák po dvou zápasech bez bodu pomohl Bostnu k výhře 5:3 nad Arizonou dvěma góly a asistencí.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kämpf dal svůj třetí gól v sezoně

David Kämpf dal svůj třetí gól v sezoně | Foto: Nathan Denette | Zdroj: ČTK / AP

Smejkal se prvního startu v NHL dočkal ve 27 letech. Český reprezentant si skvělými výkony ve švédském Oskarshamnu vybojoval Smlouvu s Ottawou a po 17 zápasech na farmě v Belleville, kde nasbíral devět bodů, byl povolán do prvního týmu Senators.

Pátý gól Kubalíka

V premiéře na ledě Detroitu nastoupil ve čtvrté formaci a odehrál necelých sedm minut. Senators se do vedení dostali po necelých dvou minutách hry, kdy přesilovou hru využil Claude Giroux. Na jeho branku odpověděl rovněž v přesilové hře Patrick Kane, jenž ve svém druhém zápase za Red Wings zaznamenal první bod.

Třetí část patřila Ottawě, která třemi góly odskočila do trháku. Na 3:1 minutu před polovinou zápasu zvýšil povedenou ranou z vrcholku pravého kruhu pro vhazování Kubalík. Rodák z Plzně bodoval po osmi zápasech a dal svůj pátý gól v sezoně.

Senators i díky příspěvku dvou českých útočníků vyhráli třetí z posledních pěti zápasů, nadále však zůstávají na posledním místě Východní konference. Na patnáctý Columbus ztrácí jeden bod a mají sedm zápasů k dobru.

Toronto vyhrálo podruhé za sebou a v tabulce konference se posunulo se na čtvrtou příčku. V zápase proti Nashvillu se na gól čekalo do 35. minuty, kdy bezbrankové skóre prolomil svou třetí trefou v sezoně Kämpf. Centr čtvrté formace Maple Leafs se natlačil mezi obránce a prosadil se ve druhém zápase za sebou.

Po druhém čistém kontu v sezoně sahal brankář Chicaga Petr Mrázek. V duelu proti St. Louis kryl 38 střel a jediný gól inkasoval až v 57. minutě, kdy ho překonal Oskar Sundquist. Chicago i přes to vyhrálo 3:1 a posunulo se před San Jose na předposlední místo NHL.

Pastrňák skóre zápasu proti Arizoně otevřel i uzavřel. V 16. minutě havířovský rodák za brankou obral o puk obránce Juusa Välimäkiho, vybruslil před gólmana Connora Ingrama, jenž dostal přednost před Karlem Vejmelkou, a zblízka ho prostřelil. Za necelou minutu zvýšil Charlie Coyle a třetí gól domácích přidal na začátku druhé třetiny Kevin Shattenkirk po ideální Pastrňákově přihrávce v přesilovce.

I když se mohl v tu chvíli zdát zápas rozhodnutý, ani ne za půldruhé minuty to bylo pouze o gól. Brankami, které dělilo jen 32 sekund, snížili Clayton Keller a Michael Carcone. Ve 30. minutě nicméně uklidnil Bruins gólem na 4:2 Danton Heinen.

Ve třetí třetině se ve 44. minutě ještě jednou Coyotes přiblížili na rozdíl jedné branky, poté co Linuse Ullmarka překonal Lawson Crouse. Konečné skóre v 55. minutě stanovil Pastrňák, jemuž přímo na hokejku vyrazil betonem puk gólman Ingram.

Hvězdný český útočník dal dva góly v jednom zápase potřetí v sezoně a vylepšil svou bilanci na 16 branek a 23 nahrávek. Z třetího místa ligové produktivity ztrácí pět bodů na Nikitu Kučerova z Tampy Bay, který odehrál o zápas víc.

NHL:

Boston - Arizona 5:3, Dallas - Vegas 1:6, Calgary - New Jersey 2:4, Buffalo - Montreal 2:3 po sam. nájezdech, Toronto - Nashville 4:0, Washington - NY Rangers 4:0, NY Islanders - Los Angeles 3:2 v prodl., Chicago - St. Louis 3:1, Detroit - Ottawa 1:5, Colorado - Philadelphia 2:5, Vancouver - Carolina 4:3, Seattle - Tampa Bay 3:4 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme