Chorvati po obratu porazili Kanadu 4:1, Belgii zaskočilo Maroko. Japonci podlehli Kostarice

Fotbalisté Chorvatska ve svém druhém utkání skupiny F na mistrovství světa v Kataru po obratu porazili Kanadu hladce 4:1 a přiblížili se k postupu do osmifinále. Belgie ve druhém utkání na mistrovství světa překvapivě podlehla Maroku 0:2. Japonští fotbalisté na mistrovství světa v Kataru překvapivě prohráli s Kostarikou 0:1 a přišli o postup do osmifinále budou muset hrát do posledního kola základních skupin.

Aktualizujeme Rajján (Katar) (Aktualizováno: 19:09 27. 11. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zakaríja Abuchlál překvapil belgickou obranu i brankáře Thibauta Courtoise

Zakaríja Abuchlál překvapil belgickou obranu i brankáře Thibauta Courtoise | Zdroj: Reuters

Obhájci stříbra sice rychle prohrávali, když po 68 sekundách vstřelil zatím nejrychlejší gól na turnaji Alphonso Davies, ale ještě do pauzy otočili stav Andrej Kramarič s Markem Livajou. Po přestávce se podruhé prosadil Kramarić a v nastavení se trefil střídající Lovro Majer.

Kosovo žádá trest kvůli kontroverzní vlajce v šatně srbských fotbalistů, FIFA zahájila disciplinární řízení

Číst článek

Chorvatsko po úvodní bezbrankové remíze s Marokem o skóre vede tabulku skupiny a v závěrečném zápase s Belgií mu stačí k postupu remíza.

Kanaďané prohráli i svůj pátý duel na mistrovství světa a před čtvrtečním soubojem s Maročany už ztratili naději na účast ve vyřazovacích bojích.

Belgie – Maroko

Bronzový tým z minulého šampionátu ve skupině F nenavázal na úvodní vítězství 1:0 nad Kanadou a nevyužil možnost si s předstihem zajistit účast v osmifinále.

Africké mužstvo po bezbrankové remíze s Chorvatskem na katarském turnaji poprvé zvítězilo. Maročané protáhli sérii bez porážky na devět zápasů a pošesté za sebou neinkasovali.

Belgičané ve čtvrtek zakončí úvodní část mistrovství světa proti Chorvatsku, které dnes od 17 hodin změří síly s Kanadou. Tu ve čtvrtek čeká utkání s Marokem.

Japonsko - Kostarika

Japonský trenér Hajime Moriyasu neváhal výběrem sestavy překvapit. Oproti úspěšnému zápasu s Německem udělal pět změn a na lavičce nechal největší hvězdy nominace – Takehira Tomiyasua z Arsenalu, Kaouroua Mitomu z Brightonu, Takefusu Kuba ze San Sebastiánu a Takumiho Minamina z Monaca.

Kostarika, která schytala v prvním zápase debakl 0:7, tentokrát nastoupila do zápasu s větší zodpovědností a odhodláním udržet čisté konto. 

I proto viděli diváci za osmdesát minut jen dvě střely na bránu. Hluboko zavřený blok Kostariky a marné dobývání Japonců – tak vypadal po většinu zápasu obraz hry. Největší šanci spálil po změně stran Hidemasa Morita, jehož střelu z okraje vápna skvělým způsobem vytáhl na roh brankář Keylor Navas.

V 81. minutě přišla asijská pohroma. Lehkovážná ztráta v rozehrávce Japonců dovolila Kostaričanům posunout míč na Keysher Fuller, jehož pěkná technická střela překonala brankáře. Fotbalovému trpaslíkovi spadla do sítě první střela, kterou na šampionátu na soupeřovu bránu poslali.

Kostarická radost

Situace ve skupině E zůstává po kolapsu Japonska otevřená. Pokud Španělé porazí ve večerním zápasem Němce, zajistí si postup do osmifinále. O druhém postupovém místě by se rozhodlo mezi dalšími třemi týmy v posledním kole.

MS (PLATNÉ K 27. 11. 2022)
Tým Z V R P Skóre B
1. Španělsko 2 1 1 0 8:1 4
2. Japonsko 2 1 0 1 2:2 3
3. Kostarika 2 1 0 1 1:7 3
4. Německo 2 0 1 1 2:3 1

Výsledky fotbalového mistrovství světa

Japonsko - Kostarika 0:1 (0:0)
Branka: 81. Fuller. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Angl.) - Brisard (video, Fr.). ŽK. Jamane, Itakura, Endo - Contreras, Borges, Calvo. Diváci: 41.479.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme