Íránští fotbalisté nedostali před mistrovstvím světa kopačky, mohou za to mezinárodní sankce

Fotbalisté Íránu řeší krátce před začátkem mistrovství světa v Rusku nečekaný problém. Společnost Nike totiž kvůli sankcím za vývoj jaderných zbraní odmítla týmu dodat kopačky. Trenér reprezentace Carlos Queiroz za to po firmě požaduje omluvu a s prosbou o pomoc se obrátil na světovou federaci FIFA.

Petrohrad Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Íránští fotbalisté po posledním přípravném zápase před mistrovství světa s Tureckem

Íránští fotbalisté po posledním přípravném zápase před mistrovství světa s Tureckem | Zdroj: Reuters

Nike o zastavení podpory íránského výběru, který do šampionátu vstoupí v pátek zápasem proti Maroku a poté se ve skupině utká s Portugalskem a Španělskem, informovala v tiskové zprávě. Sankce jsou vymahatelné zákonem a za jejich porušení by společnosti hrozily vysoké pokuty.

Sázky na fotbalové MS v Rusku: naruší zápas medvěd, zahrají Pussy Riot nebo se opije rozhodčí?

Číst článek

Přesto však rozhodnutí Queiroze naštvalo. „Hráči jsou na vybavení zvyklí a není dobré něco měnit týden před tak důležitým zápasem,“ prohlásil bývalý kouč Realu Madrid nebo portugalské reprezentace.

„Jsme jen trenéři a hráči a neměli bychom se míchat do takových věcí. Proto jsme požádali FIFA o pomoc,“ dodal.

Na situaci zareagovali i samotní hráči. Podle jednoho z funkcionářů týmu někteří z nich požádali své kolegy z klubů, jestli by jim kopačky nepůjčili. Další fotbalisté pak šli do obchodů a sami si je koupili.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme