Peking, den 14.: Ledecká dojela v kombinaci čtvrtá, Březinová byla při olympijské premiéře dvacátá

Ester Ledecká zakončila vystoupení na hrách v Pekingu čtvrtým místem v kombinaci. Trojnásobnou olympijskou vítězku dělilo v Jen-čchingu od medaile osm desetin sekundy. Krasobruslařka Eliška Březinová byla v soutěži žen dvacátá a sdruženáři uzavřeli působení pod pěti kruhy sedmým místem v družstvech. Skikrosařka Nikol Kučerová obsadila 23. příčku a rychlobruslařka Nikola Zdráhalová skončila na kilometru na 27. pozici.

Peking (Aktualizováno: 17:18 17. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká při olympijském sjezdu

Ester Ledecká při olympijském sjezdu | Foto: Denis Balibouse | Zdroj: Reuters

Ledecká byla po sjezdu těsně druhá, ale před slalomem, který prakticky netrénuje, se při rozjíždění zranila. Před jízdou si musela vzít prášky proti bolesti a nakonec obsadila čtvrtou příčku.

Osm desetin od medaile. Ledecká je v kombinaci čtvrtá, před slalomem se ale zranila a jela přes bolest

Číst článek

Českou hvězdu předčily jen výborné slalomářky. Pro zlato si dojela Michelle Gisinová, druhá skončila další Švýcarka Wendy Holdenerová a třetí byla Italka Federica Brignoneová.

Čtvrtým místem se Ledecká postarala o třetí nejlepší výsledek české výpravy v Pekingu po svém zlatu z paralelního obřího slalomu na snowboardu a bronzové medaili rychlobruslařky Martiny Sáblíkové v závodě na 5000 metrů.

Poslední vystoupení v Pekingu absolvovali také sdruženáři v závodě družstev. Česká čtveřice Tomáš Portyk, Jan Vytrval, Ondřej Pažout a Lukáš Daněk obsadila sedmé místo a zopakovala umístění z Pchjongčchangu 2018, kdy v sestavě místo Daňka byl Miroslav Dvořák.

Vyhrálo Norsko, jehož finišman Jörgen Grabaak má z Pekingu třetí medaili po zlatu a stříbru v individuálních startech. Druhé bylo Německo a třetí Japonsko.

Březinová se zlepšila

Březinová si sice ve volné jízdě vylepšila osobní rekord na 111,10 bodu, ale v konečném pořadí klesla z nečekané dvanácté příčce po krátké jízdě na dvacátou pozici. Maxima si posunula ve všech třech jízdách, které v pětadvaceti letech při své olympijské premiéře absolvovala.

Zlato získala úřadující mistryně světa Anna Ščerbakovová před další Ruskou Alexandrou Trusovovou, třetí byla Japonka Kaori Sakamotová. Suverénka olympijské sezony Kamila Valijevové, která v patnácti letech neunesla tíhu okolností spojených se svou dopingovou kauzou, volnou jízdu pokazila a z prvního místa se propadla na čtvrtou příčku.

Skikrosařka Kučerová vypadla v osmifinále. Zlato získala dvojnásobná mistryně světa Sandra Näslundová ze Švédska.

Zdráhalové se nedařilo

Zdráhalová na kilometrové trati zopakovala předchozí nevýrazné výkony. Jejím nejlepším pekingským výsledkem ze čtyř startů je 18. místo z trojky. V sobotu by se měla představit ještě v závodu s hromadným startem.

V pátý olympijský triumf proměnily svoji suverénní jízdu v Pekingu hokejistky Kanady. Při sedmé účasti ve finále pod pěti kruhy zvítězily nad obhájkyněmi triumfu ze Spojených států amerických 3:2 a na turnaji ovládly všech sedm zápasů při skóre 57:10.

apr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme