Psala o olympiádě diplomovou práci, teď krasobruslařka Myslivečková v Pchjongčchangu reprezentuje Slovensko

Až na olympijských hrách může zjistit, co by napsala ve své diplomové práci jinak. Krasobruslařka Lucie Myslivečková – rodačka z Čeladné – reprezentuje aktuálně Slovensko. Přitom ještě před dvěma lety primárně studovala a spíš jen čekala na impulz pro návrat k profesionálnímu sportu.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krasobruslařka Lucie Myslivečková s partnerem Lukášem Csölleyem na hrách v Pchjongčchangu,

Krasobruslařka Lucie Myslivečková s partnerem Lukášem Csölleyem na hrách v Pchjongčchangu, | Foto: David J. Phillip | Zdroj: AP

„Přes proměnu z krasobruslařky do studentky a člověka užívajícího si normálního běžného života jsem potom na žádost kamaráda začala trénovat v Norsku, ale popravdě mě do toho ukecaly trošku i peníze,“ říká Myslivečková.

Těch mají studenti většinou málo, a tak odjela Myslivečková do Norska. Ne však trénovat sama, ale druhé. Pak se ale ozval současný krasobruslařský partner – Lukáš Csölley.

„Věděla jsem, že ta šance není a nebude, a tak jsem si začala na nový život zvykat, ale cítila jsem se tak, že jsem s tím v hlavě úplně nesekla. A když mě Lukáš kontaktoval, tak jsem věděla, že to je něco, co jsem v duchu chtěla,“ vzpomíná slovenská krasobruslařka.

Studentka si ovšem najednou neusmyslela, že se bude věnovat krasobruslení, jak by se mohlo zdát. Měla za sebou už tituly na českém mistrovství a účast na evropských i světových šampionátech. Vše v českých barvách, jenže v Koreji soutěží za Slovensko.

„Lukáš už bruslil s cizinkami, jeho první partnerka byla Češka, druhá Italka. Já jsem k tomu přišla jako slepý k houslím. Nedokážu přesně popsat, co všechno jsem musela oběhat, ale bylo toho dost,“ říká Myslivečková.

VIDEO: Bouřlivé nizozemské oslavy. Obří medaile zranila dvě divačky

Číst článek

„Kdybych měla jen český pas, tak bych se teď na olympijské hry nedostala. Měla jsem jednu dobu možnost být na olympijských hrách za Česko, ale to jsem se zranila,“ říká osmadvacetiletá krasobruslařka.

Myslivečková s českým pasem sice přišla o poslední hry, ale nevědomky se na ty další připravovala ještě v době, kdy studovala a měla zraněné koleno. Její diplomová práce byla o sportu.

„Téma byly olympijské hry ve 21. století. Říkala jsem si, že když už jsem se tam nedostala a pořád jsem to v sobě nějakým způsobem měla, tak jsem měla chuť o tom napsat. Určitě jsem to chtěla spojit se sportem, nechtěla jsem psát jenom tak o médiích,“ říká krasobruslařka Lucie Myslivečková, která český pas mohla nechat doma a s tím slovenským odváží z Jižní Koreje 20. místo s partnerem Lukášem Csölleyem.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme