Začal prodej vstupenek na olympijské hry v Tokiu. Česko má zatím čtyři tisíce lístků

Přesně 400 dnů před startem letních olympijských her v Tokiu 2020 začal prodej vstupenek. Do oběhu jde celosvětově skoro osm milionů lístků. Většina z nich, přes 70 procent, je pro japonské fanoušky a poptávka je tak obrovská, že organizátoři museli majitele vylosovat.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maskot olympijských her v Tokiu 2020

Maskot olympijských her v Tokiu 2020 | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

Podle manažerky ticketingu Českého olympijského výboru Blanky Konečné bylo Česku zatím přiděleno jen něco přes čtyři tisíce vstupenek.

Začal předprodej vstupenek na fotbalové Euro 2020. Nejlevnější lístky seženete od 800 korun

Číst článek

„Nepředpokládáme, že je to konečný stav, a budeme i nadále usilovat, aby nám organizační výbor přidělil ještě o něco víc lístků. Vždycky se pohybujeme kolem devíti až deseti tisíci vstupenek pro celý český trh,“ řekla Radiožurnálu Konečná.

Český olympijský výbor objednal vstupenky na sporty, na nichž očekává českou účast nebo o které pravidelně bývá zájem. Především tedy atletika, vodní slalom nebo veslování. Nově ale také díky Adamovi Ondrovi i sportovní lezení.

Ceny lístků začínají zhruba na 650 korunách. To se týká základních skupin, rozjížděk nebo kvalifikací. Nejdražší vstupenky jsou tradičně na zahajovací ceremoniál, za jehož návštěvu mohou zájemci zaplatit až 65 tisíc korun.

Prodej lístků zajišťují v Česku pouze dvě cestovní kanceláře: IBTravel a Invia.cz. „Zatím máme předobjednávky od klientů, kteří si lístky objednávali už na konci minulého roku. Jsou to desítky vstupenek,“ prozradil Robert Štěpánek z IBTravel.

Olympijské hry v Tokiu začnou 24. července 2020 a fanoušci dostanou vstupenky do rukou přibližně měsíc před zahájením.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme