Zasloužená pocta. Ledecká ponese na závěrečném ceremoniálu českou vlajku

Ester Ledecká ponese českou vlajku při nedělním slavnostním zakončení olympijských her v Pchjongčchangu. Oznámil to šéf české mise Martin Doktor.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká uvěřila, že je olympijskou vítězkou, ale chvíli to trvalo.

Ester Ledecká ponese českou vlajku na závěrečném ceremoniálu | Zdroj: Reuters

„Ester byla jako vlajkonoška jasná volba. Díky svým vítězstvím v super-G i paralelním obřím slalomu na snowboardu je nejen nejlepší českou sportovkyní na hrách, ale pro mnohé také jejich tváří," řekl Doktor.

Nadčlověk, legenda, převlečený Chuck Norris. Ester Ledecká druhý víkend v řadě ovládla sociální sítě

Číst článek



Dvojnásobný olympijský vítěz v rychlostní kanoistice z Atlanty 1996 nesl vlajku při zahájení her o čtyři roky později v Sydney.

Při zahájení her v Pchjongčchangu připadla tato pocta zlaté snowboardcrossařce ze Soči Evě Samkové, kterou si zvolili sami sportovci. Na konci her přebírá vlajku vždy některý z nejúspěšnějších účastníků.

Před čtyřmi lety v Soči to byl trojnásobný medailista v biatlonu Ondřej Moravec, před ním si vlajku symbolicky předávali olympijští vítězové Aleš Valenta, Kateřina Neumannová a Martina Sáblíková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme