Ondra ve finále uklouzl a v Innsbrucku skončil osmý. V lezení na obtížnost nevyhrál po třech letech

Adamu Ondrovi se na Světovém poháru v Innsbrucku nevydařilo finále lezení na obtížnost, po brzkém uklouznutí skončil poslední osmý. Osmadvacetiletý český favorit předtím vyhrál kvalifikaci i semifinále a na velkých akcích v této disciplíně neprohrál od roku 2018, kdy byl druhý na mistrovství světa právě v Innsbrucku.

Innsbruck Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Ondra.

Adam Ondra. | Foto: Naoki Nishimura | Zdroj: Reuters

Ondra startoval ve finálové osmičce jako poslední. Poprvé uklouzl už zhruba po minutě lezení a zůstal viset na levé ruce, o několik desítek sekund později se už na stěně neudržel.

Staví bouldery pro Adama Ondru. ‚Je favorit, ale proti Japoncům to bude těžké,‘ odhaduje jeho šance v Tokiu

Číst článek

Z vítězství se radoval domácí Rakušan Jakob Schubert. Česká naděje pro olympijské hry v Tokiu, kde se však bude soutěžit v kombinaci, tak zaznamenala nejhorší umístění v obtížnosti od desáté příčky na SP v roce 2015.

Brněnský rodák Ondra v Innsbrucku nestartoval ve své druhé silné disciplíně boulderingu, v níž vyhrál úvodní dva letošní závody SP. Český lezec chtěl šetřit rameno, které si poranil právě při druhém triumfu v Salt Lake City.

Do semifinále vedle Ondry postoupili také Martin Stráník a Eliška Adamovská, kteří obsadili shodně dvanácté místo. Další tři závody SP v lezení na obtížnost jsou naplánované na červenec ještě před zahájením OH v Tokiu.

SP ve sportovním lezení v Innsbrucku - obtížnost:

Muži: 1. Schubert (Rak.), 2. Ghisolfi (It.), 3. Lehmann (Švýc.), ...8. Ondra, 12. Stráník, 46. Jeliga, 61. Šimon Potůček, 78. Štěpán Potůček (všichni ČR).

Ženy: 1. Garnbretová (Slovin.), 2. Raboutouová (USA), 3. Nogučiová (Jap.), ...12. Adamovská, 47. Smetanová, 62. Širůčková (všechny ČR).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme