Hrají rakouskou soutěž a na zápasy jim chodí i tisíc fanoušků. Znojmo žije americkým fotbalem

Americký fotbal je aktuálně ve Znojmě navštěvovanější než ten klasický. Na druholigové fotbalisty se v uplynulé sezoně přišla jedinkrát podívat víc než tisícová návštěva. To američtí fotbalisté týmu Znojmo Knights dokážou na stejný stadion přilákat fanoušků víc.

Znojmo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

americký fotbal

Ve Znojmě se momentálně americkému fotbalu daří (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Více než tisícovka fanoušků aplaudovala americkým fotbalistům Znojmo Knights po postupu do finále třetí nejvyšší rakouské soutěže. V semifinále porazili Jihomoravané slovinský tým Domžale Tigers 39:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Znojmě navštěvuje zápasy amerického fotbalu i více než tisícovka diváků. Více v reportáži Davida Nekvindy

„Je to boží, něco neuvěřitelného, chci divákům moc poděkovat. V takovém malém městě se hraje takový fotbal, před tisícovkou diváků, kteří řvou, fandí a pro nás je to obrovská odměna za práci, kterou děláme,“ těšilo trenéra Radima Pařízka.

Zmíněná práce nespočívá jen v samotném hraní amerického fotbalu, klub se snaží z každého domácího zápasu dělat společenskou událost.

„To byla kdysi celá naše strategie, nejdřív sem ty lidi dostat. Byl tu Ben Cristovao, Honza Tuna, spousta celebrit, obrovská show, ale lidé o tom sportu nevěděli skoro vůbec nic. Začali jsme jim to vysvětlovat, máme video, výborného moderátora. Stává se nám, že nás na ulici zastavují a ptají se, proč jsme si vzali timeout nebo jaký budeme hrát systém. Znojmo opravdu začalo vnímat americký fotbal jako samostaný sport, už ne jako ragby,“ řekl Pařízek Radiožurnálu.

Kapitán anglické reprezentace v NFL? Harry Kane chce po kariéře prorazit v americkém fotbale

Číst článek

Současnému zájmu o americký fotbal ve Znojmě pomáhají také výsledky týmu Knights. Ten před třemi roky vstoupil do systému rakouských soutěží. Od té doby ani jednou neprohrál a teď ho dělí jedno vítězství od postupu do druhé ligy.

„Ani jsme neměli jinou možnost, byli jsme ve sporu s českou asociací. Teď hrajeme proti nejlepšímu týmu Slovinska, proti Vídni, budeme hrát proti Salcburku. Ten mezinárodní feeling jde cítit a pro nás je to super. Když přijedeme do Rakouska, tak je většinou také skvělá atmosféra, což se v Česku ještě nedaří,“ dodal trenér.

To potvrzuje i Jan Dundáček – majitel sedmi ocenění pro nejlepšího hráče české ligy přestoupil před aktuálním ročníkem právě do Znojma.

„Na Viktorce Žižkov je vždycky dobrá atmosféra, na Slavii se dřív hrálo, ale takhle pravidelně dobrá atmosféra asi jinde není. Ve Znojmu je pro mě jeden z nejhezčích stadionu v republice na fotbal,“ řekl Dundáček. Jako quarterback rozehrává útočné akce Znojma a zároveň pomáhá také s trénováním týmu.

„Přitáhli mě sem kamarádi, kteří mě přemluvili, ať jdu pomoct s fotbalovým programem. Pořád se posouváme výš a výš ve výkonnosti i v soupeřích. V lepším případě vyhrajeme ještě nad Salcburkem a postoupíme o další soutěž výš,“ myslí Jan Dundáček na finále třetí rakouské ligy v americkém fotbale. V něm se Znojmo utká se Salcburkem příští víkend.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme