Od týmu jsem cítil od začátku naprostý klid, říká trenér baseballistů Chadim po výhře nad Rakušany

I díky ráznému vstupu do zahajovacího utkání domácího evropského šampionátu ho nakonec čeští baseballisté celkem bez nervů zvládli. Před vyprodaným stadionem v Ostravě pro zhruba dvě tisícovky fanoušků svěřenci kouče Pavla Chadima porazili Rakousko 9:0. V pondělí nastoupí v druhém utkání základní skupiny proti Řecku.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český baseballista Tomáš Ondra v úvodním zápase na mistrovství Evropy proti Rakousku

Český baseballista Tomáš Ondra v úvodním zápase na mistrovství Evropy proti Rakousku | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

„Diváci vytvořili tak skvělou kulisu, že jsem z týmu cítil od první minuty naprostý klid, což také nebývá úplně často. I bod v první směně a stav čtyři nula po druhé nás hodně zklidnilo,“ přiznává pro Radiožurnál Sport spokojený trenér českých baseballistů Pavel Chadim.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si české baseballisty po úvodní výhře na domácím mistrovství Evropy

„Zápas byl určitě povedený. Je důležité, že jsme v první a druhé směně přidali nějaký bod, pak to bylo z naší strany chvíli hluché. Nakonec jsme se rozpálili a dokázali jasným výkonem přetlačit Rakušany,“ dodává Martin Červenka, který svými odpaly stáhl hned tři body a zapsal i nechytatelný odpal za bariéru.

I díky Červenkovi reprezentanti na úvod základní skupiny mistrovství Evropy zvítězili nad Rakušany 9:0. „Odpovídalo to kvalitě našeho týmu i tomu, že jsme byli považováni za favority utkání. Před zápasem jsem nervózní nebyl a myslím si, že kluci také ne,“ říká Martin Červenka.

Řecko jako druhá výzva

Čeští baseballisté předvedli velmi dobrý a vyvážený týmový výkon, který je může do zbytku turnaje trochu uklidnit. Potvrdili nejen svým fanouškům, že to s útokem na premiérovou českou medaili z evropského šampionátu v historii myslí vážně.

„Očekávání od nás jsou poměrně velká. Nebylo to lehké utkání, začal za ně sice veterán, ale nejlepší nadhazovač. Je dobře, že jsme na ně zatlačili a urvali několik bodů,“ říká Arnošt Dubový.

Postup do čtvrtfinále evropského šampionátu si čeští baseballisté mohou zajistit už v pondělí, pokud v duelu od 17.30 porazí Řecko.

Jakub Kanta, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme