Byl to náš nejlepší výkon na turnaji, říká baseballista Červenka po vysoké výhře nad Francií

Čeští baseballisté si na domácím mistrovství Evropy zahrají o páté místo. Po jasné prohře s Brity ve čtvrtfinále a ztrátě šance na premiérovou medaili v historii se nepoložili a ukončili zápas s Francouzi předčasně po výsledku 11:1. Češi tak poslechli svého kapitána, který tým po debaklu od Británie správně namotivoval.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Červenka byl oporou českého baseballového týmu v zápase proti Francii

Martin Červenka byl oporou českého baseballového týmu v zápase proti Francii | Foto: Patrik Uhlíř | Zdroj: ČTK

„Francie dostane výprask,“ sliboval kapitán českých baseballistů Petr Zýma po lekci od Velké Británie a nepostupu do semifinále domácího mistrovství Evropy. O den později národní tým deklasoval Francii 11:1 v sedmé směně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkali čeští baseballisté po vysoké výhře nad Francií

„Víc jsme se uvolnili a na výkonu to bylo znát. Měli jsme lepší starty na pálce, v obraně přišlo také zlepšení. Dva zápasy před tím jsme byli asi zaťatí,“ říká po vysokém vítězství autor dvou homerunů Martin Červenka.

Národní tým ukázal tu zase daleko lepší tvář než při porážkách s Brity a předtím Španěly. „Jako tým jsme ukázali velkou bojovnost, nesložili jsme zbraně a podali nejlepší výkon na turnaji,“ myslí si Červenka.

Tentokrát se zase dařilo nejen v útoku, ale i v poli, kde zářil hlavně nadhazovač Ondřej Satoria: „Jsem rád, že jsme se po tvrdé porážce dokázali zvednout a prokázali jsme, jak dobří jsme.“   

Čeští reprezentanti na šampionátu střídají světlé okamžiky s těmi méně veselými. „Baseball nemá logiku. Buď to rozsekáme a vyhrajeme o deset, nebo prohrajeme o deset,“ přemýšlí kouč Pavel Chadim. Jeho svěřence čeká od 18.30 v Brně duel o páté místo s Izraelem.

jbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme