Basketbalisté Bostonu udolali Toronto a vedou NBA. Denver na domácí půdě nestačil na Oklahomu

Basketbalisté Bostonu zvítězili v pátečním domácím utkání nad Torontem těsně 120:118 a zůstali na prvním místě Východní konference i celé NBA. Pro Celtics to byla pátá výhra za sebou. Oklahoma City překvapila jasnou výhrou v Denveru 119:93 a obhájci titulu připravila teprve třetí domácí porážku v sezoně. Shai Gilgeous-Alexander se pod to podepsal 40 body a potvrdil třetí příčku mezi nejlepšími střelci.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Bostonu v NBA udolali Toronto a drží se v čele NBA

Basketbalisté Bostonu v NBA udolali Toronto a drží se v čele NBA | Foto: Paul Rutherford-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Boston postrádal hlavní hvězdu Jaysona Tatuma i další oporu Kristapse Porzingise, přesto proti Torontu dobře začal a už na začátku druhé čtvrtiny vedl o 20 bodů. Jenže Raptors začali postupně manko mazat a v poslední čtvrtině několikrát těsně vedli. Za vyrovnaného stavu byla rozhodující smeč Luka Korneta půl minuty před koncem, která přinesla Bostonu vedení, jež už se štěstím uhájil.

Celtics zůstali i po 16. domácím duelu neporaženi. Hlavní zásluhu na výhře měl Jaylen Brown, autor 31 bodů. Kornet přidal 20 bodů, což je jeho maximum od února 2020.

„Dnes měli příležitost ukázat se další kluci. Náš tým má takovou sílu, že dokážeme uspět i bez některých hráčů. A bylo hezké sledovat, jak Luke Kornet dokáže plnit svou roli, ale hrát i na úrovni, na jaké hrál dnes, když to bylo potřeba,“ řekl trenér Bostonu Joe Mazzulla.

Denver patří v poslední době k nejlepším týmům v domácím prostředí, ale Oklahomě City se na něj povedlo najít recept. Ze tří domácích porážek obhájců titulu v této sezoně mu dvě uštědřili právě Thunder. Tentokráte navíc o 26 bodů, když vedli většinu zápasu.

Utkání se rozhodovalo ve třetí čtvrtině, ve které dal Gilgeous-Alexander 17 ze svých 40 bodů. Už popáté v této sezoně pokořil hranici 40 bodů. Za Nuggets měl Nikola Jokić 19 bodů, 10 doskoků a 7 asistencí, ale přes obranu soupeře se dostal jen k deseti střelám.

Ještě o dva body více než Gilgeous-Alexander nastřílel Terry Rozier, ale ani jeho 42 bodů nepomohlo Charlotte odvrátit desátou porážku za sebou, a to 119:133 od Phoenixu. Suns výjimečně v této sezoně nastoupili se všemi oporami a hned čtyři hráči nastříleli přes dvacet bodů, nejvíce Devin Booker 35. Phoenix si pomohl 18 trojkami při úspěšnosti 60 procent.

Také Tyrese Maxey zaznamenal 42 bodů a pomohl Philadelphii k výhře 131:127 v Houstonu. Sixers tak znovu uspěli i bez nejlepšího střelce soutěže Joela Embiida, který léčí kotník. Klíčovou akci předvedl půl minuty před koncem veterán Marcus Morris, jenž proměnil trojku s faulem a zajistil Philadelphii pětibodové vedení.

Milwaukee Bucks zvítězili 119:111 nad Clevelandem a drží druhou příčku na Východě. Janis Adetokunbo k tomu přispěl 34 body a 16 doskoky.

Atlanta bez českého reprezentanta Víta Krejčího prohrála doma se Sacramentem 110:117, přestože v první půli vedla už o 23 bodů. Kings táhl De'Aaron Fox s 31 body, jenž 26 z nich dal ve druhé půli při dohánění manka.

Výsledky NBA:

Atlanta - Sacramento 110:117, Boston - Toronto 120:118, Cleveland - Milwaukee 111:119, Denver - Oklahoma City 93:119, Houston - Philadelphia 127:131, LA Clippers - Memphis 117:106, Orlando - New York 117:108, Phoenix - Charlotte 133:119, Portland - San Antonio 134:128, Washington - Brooklyn 110:104.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme