Clippers mají na dosah play-off NBA, mistři Západní konference z Denveru opět prohráli

Basketbalisté Los Angeles Clippers porazili oslabený Portland 136:125 a před závěrečným hracím dnem základní části NBA drží v Západní konferenci pozici v první šestce znamenající přímý postup do play-off. V neděli jim k jejímu udržení bude stačit bez ohledu na výsledky pronásledovatelů z New Orleans a městských rivalů Lakers vyhrát ve Phoenixu, který bude i jejich potenciálním soupeřem v play-off.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Russell Westbrook

Russell Westbrook | Foto: Jonathan Hui | Zdroj: Reuters

Clippers se po loňských zkušenostech chtějí vyhnout předkolu. Před rokem v něm prohráli s New Orleans i Minnesotou a v play-off chyběli. „Musíme vyhrát, na nic jiného nemyslíme,“ řekl kouč Tyronn Lue.

Proti Portlandu, který už při jistotě vyřazení šetří všechny opory včetně Damiana Lillarda, nastoupili Clippers až na Paula George v plné sestavě. S 27 body a osmi doskoky byl nejlepším domácím střelcem Kawhi Leonard, hosty držel Kevin Knox s 30 body a 11 doskoky.

Další tým bez šance na postup Utah porazil vítěze Západní konference Denver 118:114. Jazz využili k ukončení čtyřzápasové série porážek skutečnost, že lídr Nuggets Nikola Jokič odehrál pouze 27 minut. Denver prohrál popáté z posledních šesti klání.

„Přinutili jsme soupeře hrát hru, kterou rozhodně nechce. Dobrá práce,“ pochvaloval si trenér Utahu Will Hardy, jehož tým zónovou obranou povolil soupeři pouze 35 střel z vymezeného území.

Ochai Agbaji nastřílel 28 bodů, v poraženém týmu Jokič stihl šest bodů a po deseti doskocích a asistencích, Kentavious Caldwell-Pope i díky šesti trojkám zaznamenal 21 bodů.

Minnesota s jistotou předkola zvítězila v hale San Antonia 151:131 a poslala tým někdejších šampionů na dno Západní konference. Anthony Edwards přispěl k výhře 33 body, za Spurs si připsal Tre Jones triple double za 21 bodů, 12 asistencí a 10 doskoků.

Současná podoba play-off NBA

Výsledky NBA

LA Clippers - Portland 136:125, San Antonio - Minnesota 131:151, Utah - Denver 118:114.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme