Basketbalisté Los Angeles Lakers jsou prvními vítězi NBA Cupu. Ve finále porazili Indianu 123:109

Basketbalisté Los Angeles Lakers zejména zásluhou Anthonyho Davise a LeBrona Jamese ovládli premiérový ročník NBA Cupu, turnaje vloženého do ligové sezony. V sobotním finále v Las Vegas porazili Indianu 123:109 a Davis duel ozdobil svými sezonními maximy v podobě 41 bodů a 20 doskočených míčů, k tomu přidal pět asistencí. James byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje.

Las Vegas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslavy basketbalistů Lakers

Oslavy basketbalistů Lakers | Foto: Candice Ward-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Lakers ve finále většinu utkání vedli, Pacers ale duel zdramatizovali, když se zhruba sedm minut před koncem přiblížili na rozdíl čtyř bodů (96:100). Další pasáž ale ovládl kalifornský celek 15:3, na čemž se Davis podílel 10 body, a tři minuty před závěrečnou sirénou bylo rozhodnuto.

Davis se stal prvním hráčem za posledních třicet sezon s alespoň 40 body, 20 doskoky a pěti asistencemi. V utkání, které v hale sledovali třeba Julius Erving, Shaquille O'Neal či tenistka Steffi Grafová, táhl Lakers také Austin Reaves s 28 body, James zaznamenal 24 bodů a 11 doskoků.

Pacers, kteří stejně jako Lakers vstupovali do finále turnaje neporažení s bilancí 6-0, spoléhali tradičně na Tyrese Haliburtona, autora 20 bodů a 11 asistencí. Dalších 20 bodů přidal z lavičky Benedict Mathurin.

V turnaji hráči spatřovali přínos a oživení sezony. „Atmosféra byla elektrizující, zápasy intenzivní, každá akce byla důležitá,“ řekl Aaron Nesmith z týmu poraženého finalisty. Spokojený s turnajem byl rovněž komisionář ligy Adam Silver, ačkoli naznačil, že v příštím ročníku by formát měl doznat několika změn. Konkrétní neprozradil.

Každý z hráčů vítězného celku obdrží za triumf v turnaji 500 000 dolarů, poražení finalisté mohou očekávat 200 000 dolarů. Hráči, kteří jsou v týmech na dvoucestné kontrakty, dostanou vždy polovinu zmíněné částky. Poražení semifinalisté z Milwaukee a New Orleans dostanou po 100 000 dolarů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme