Basketbalisté Milwaukee porazili Boston a vynutili si sedmý zápas série v prvním kole play-off

Basketbalisté Milwaukee si v prvním kole play-off NBA vynutili rozhodující sedmé utkání na palubovce Bostonu. Bucks totiž v šestém duelu před svými fanoušky porazili Celtics 97:86 a srovnali stav na 3:3 na zápasy. Hlavní zásluhu na prodloužení série měl řecký křídelník Janis Adetokunbo, který svému týmu přispěl k vítězství 31 body a 14 doskoky.

Milwaukee / USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šesté utkání série prvního kola play-off mezi Milwaukee a Bostonem

Šesté utkání série prvního kola play-off mezi Milwaukee a Bostonem | Zdroj: Reuters

Boston v hale Milwaukee dobře začal, v průběhu první půle vedl až o devět bodů, ale Bucks odvracející konec sezony a vyřazení v šesti utkáních pak zabrali a sami si vypracovali až 14bodový náskok. Druhý tým Východní konferenci po základní části se pak sice ještě dvakrát dokázal přiblížit na dva body, blíž už ovšem nikoli.

V rozhodující moment totiž domácí šnůrou 11:3 odskočili opět na dvouciferný rozdíl a poprvé od roku 2010 si v play-off zahrají sedmé utkání. „To je to, kvůli čemu tvrdě dřeme. Cestu k vítězství jsme dokázali najít jako tým,“ těšilo kouče Bucks Joa Pruntyho.

„Na konci zápasu to bylo už spíš o tom, kdo víc chce získat tu výhru,“ říkal zámořským novinářům po utkání domácí Adetokunbo, který po návratu z kabin nastřílel ve druhém poločase 20 bodů, když proměnil osm z 14 střel z pole.

„Snažil jsem se přispět svým spoluhráčům, udávat tempo hry, přidávat body a prostě být agresivní. Je to velká věc. Chtěli jsme rozhodující sedmý zápas a máme ho před sebou,“ přiznal Adetokunbo před duelem, který je na programu v noci ze soboty na neděli českého času.

Washington je v NBA jedinou porážku od vyřazení, Satoranský se v Torontu neprosadil

Číst článek

Naopak Celtics se nedařila střelba. Z pole měli basketbalisté Bostonu úspěšnost 37 % a zpoza trojky ještě nižší 28 %. Navíc si hosté nedokázali pohlídat ani doskok. Milwaukee je přeskákalo o devět balonů.

„Jednoznačně nás předčili svoji rychlostí, centimetry a atletičností. Rychleji si přihrávali a dostávali nás pod tlak. Nejlépe vše demonstrují čísla doskoků,“ přiznal šéf hostující lavičky Brad Stevens.

Na straně vítězů se k Adetokunbovi přidali Khris Middleton a Malcolm Brogdon, kteří zaznamenali po 16 bodech. Nikdo další už se do dvouciferných čísel nedostal. V dresu Bostonu měl nejvíce bodů na svědomí nováček Jason Tatum a to 22. 16 body přispěl Terry Rozier, po 14 dali Jaylen Brown a náhradník Marcus Morris. Al Horford zapsal 10 bodů i doskoků.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme