Stále nemáme záznamy z ruské laboratoře, stěžuje si Světová antidopingová agentura

Světová antidopingová agentura WADA odjela z inspekce v moskevské laboratoři bez původních záznamů o prováděných testech sportovců. Ruská strana sice slibovala zajistit přístup k datům už v pondělí, delegace WADA je ale zatím podle svého vyjádření stále nezískala.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Doping (ilustrační foto)

Doping (ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná | Zdroj: Český rozhlas

Informace ze systému LIMS by měly přispět k objasnění rozsahu státem podporovaného systematického dopingu v ruském sportu. Rusko přitom musí poskytnout údaje z počítačů laboratoře do konce roku, jinak bude tamní antidopingová agentura opět suspendována.

Delegace WADA získala poprvé přístup do moskevské laboratoře na konci listopadu. Na předání dat se ale její zástupci s ruskými úřady nedohodli. Nyní nevyšel ani druhý pokus o získání slibovaných informací. Ruská strana trvá podle vyjádření WADA na tom, že vybavení delegace ke stažení dat nemá potřebné certifikáty, vyhovující ruským zákonům.

Pětičlenná delegace nyní vypracuje oficiální zprávu a předá ji nezávislé komisi (CRC). Ta se sejde v polovině ledna a bude znovu jednat o případné suspendaci RUSADA. Jejím doporučením se pak bude zabývat výkonný výbor WADA.

Update on WADA mission to extract Moscow Laboratory data: wada-ama.org/en/media/news/…

20:59 – 21. 12. 2018

22 13

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme