Pro Salače skončila Velká cena Katalánska po pádu už ve čtvrtém okruhu, vyhrál Ital Vietti

Motocyklista Filip Salač nedělní Velkou cenu Katalánska Moto2 po pádu nedokončil. Pro českého jezdce skončil závod na okruhu v Barceloně už ve čtvrtém kole. Vyhrál Ital Celestino Vietti.

Barcelona (Aktualizováno: 15:06 5. 6. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Salač

Filip Salač | Zdroj: Profimedia

Závod královské třídy MotoGP ovládl s velkým náskokem Francouz Fabio Quartararo. Mistr světa si upevnil vedení v průběžném pořadí, k čemuž mu pomohlo i málo vídané selhání domácího Aleixe Espargara, který začal slavit o kolo dřív a přišel o třetí příčku.

Bolest zad jako vedlejší účinek změn vozů formule 1. ‚Musíme otevřít debatu,‘ varuje pilot Ferrari Sainz

Číst článek

Salač odstartoval ze třináctého místa a na stejné pozici se pohyboval i ve chvíli, kdy po podklouznutí ve třinácté zatáčce upadl. Dvacetiletý nováček potřetí v sezoně nedojel a bodově naprázdno vyšel podruhé z posledních šesti závodů.

Českého jezdce mrzelo, že ho pád připravil o šanci na dobrý výsledek. „Smál jsem se spokojeně do helmy, protože jsem si říkal, že konečně motorka je super a mohl by to být dobrý závod,“ uvedl v tiskové zprávě.

„No a v předposlední zatáčce, kde se nebrzdí, tak když jsem sáhnul po plynu, ujelo mi přední kolo. Snažil jsem se to ustát, ale pak se mi přetočilo i zadní kolo a to už se ustát nedalo. Moc mě to mrzí, motorka měla rozhodně na top ten," dodal Salač.

Vietti vyhrál před dvojicí Španělů Arón Canet, Augusto Fernández a připsal si třetí vítězství v sezoně. V průběžném pořadí se osamostatnil na první příčce a vede s náskokem 16 bodů před Aiem Ogurou z Japonska, který dnes dojel sedmý.

Quartararo si pro druhý triumf v sezoně dojel s náskokem šesti a půl sekundy před domácím Jorgem Martínem. Třetí skončil Johann Zarco z Francie, který se na pódium dostal díky Espargaróvě zaváhání.

Španělský jezdec začal slavit třetí místo ještě v předposledním kole a než si chybu uvědomil, propadl se na konečné páté místo. Přišel tak o cenné body v šampionátu, ve kterém na druhé příčce na Quartarara ztrácí 22 bodů.

Velká cena Katalánska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Barceloně:

Moto2: 1. Vietti (It./Kalex) 38:42,958, 2. Canet -0,081, 3. A. Fernández (oba Šp./Kalex) -0,522, 4. Dixon (Brit./Kalex) -0,646, 5. Schrotter (Něm./Kalex) -1,470, 6. Acosta (Šp./Kalex) -6,298, ...Salač (ČR/Kalex) nedokončil.

Průběžné pořadí (po 9 z 21 závodů): 1. Vietti 133, 2. Ogura (Jap./Kalex) 117, 3. Canet 109, 4. A. Fernández 96, 5. Arbolino (It./Kalex) 89, 6. Roberts (USA/Kalex) 86, ...23. Salač 125.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme