Čeští házenkáři kvalifikační duely o mistrovství Evropy neodehrají, nakazili se koronavirem

Čeští házenkáři měli další pozitivní testy na koronavirus a středeční úvodní utkání kvalifikace o mistrovství Evropy 2022 na Faerských ostrovech neodehrají. Odložena byla i sobotní odveta, kterou měla hostit Plzeň. Zápasy zatím nemají náhradní termín. Evropská federace EHF rozhodla, že se na něm musejí oba celky dohodnout.

Tórshavn (Aktualizováno: 20:22 6. 1. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář české házenkářské reprezentace Tomáš Mrkva

Brankář české házenkářské reprezentace Tomáš Mrkva | Zdroj: Reuters

Přesný počet nakažených český svaz na svém webu nezveřejnil. Tým zasáhl koronavirus už před odletem, kvůli covidu-19 nemohli odcestovat oba trenéři Jan Filip s Danielem Kubešem a pozitivní nález měl i jeden nejmenovaný hráč. Z preventivních důvodů pak zůstalo doma i pět dalších házenkářů.

Zápas s Faerskými ostrovy byl odložen už podruhé. Český celek měl dvojutkáním s outsiderem čtyřčlenné skupiny vstoupit do kvalifikace už na začátku listopadu, duely ale byly kvůli koronavirové situaci v zemi odloženy. V sobotu mají reprezentanti odehrát v Plzni odvetu.

K utkání na Faerských ostrovech vedle hlavních trenérů neodcestovali kapitán Ondřej Zdráhala, další opory spojka Tomáš Babák a brankář Tomáš Mrkva, pivot Leoš Petrovský a křídla Tomáš Číp s Jakubem Hrstkou.

Jeden hráč byl pozitivní, dva se necítili dobře a další tři pak byli hotelovými spolubydlícími. Všichni zůstali v preventivní izolaci v Plzni, kde se mužstvo chystalo.

MS v ohrožení

Příští úterý národní tým odcestuje na mistrovství světa do Egypta, kde nastoupí k prvnímu duelu 14. ledna proti Švédsku.

Vzhledem ke koronavirové pandemii mohli trenéři zařadit do širší nominace na šampionát nezvykle vysoký počet 35 hráčů, z nichž mohou vybírat. V Plzni se chystalo 21 hráčů, k dispozici tak zůstává další čtrnáctka, která nepřišla do kontaktu s aktuálním výběrem.

Vedle Švédska český celek v Egyptě v základní skupině změří síly s domácím týmem a Chile. V evropské kvalifikaci jsou kromě Faeřanů dalšími dvěma soupeři reprezentantů Rusko a Ukrajina, zápasy proti nim odehrají svěřenci Filipa s Kubešem až na jaře.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme