Krejčí přispěl pěti body k výhře Atlanty. Obhájci titulu z Denveru padli na půdě Dallasu těsně 105:107

Atlanta s Vítem Krejčím v základní sestavě zdolala 110:93 Los Angeles Clippers a ukončila po třech duelech sérii proher v NBA. Český basketbalista přispěl pěti body, třemi asistencemi, dvěma doskoky a blokem, odehrál 24 minut. Hráči Dallasu porazili obhájce titulu Denver 107:105. Hrdinou se stal Kyrie Irving, který zápas rozhodl v poslední sekundě střelou svou slabší rukou.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Krejčí si proti Los Angeles plnil i obranné povinnosti

Vít Krejčí si proti Los Angeles plnil i obranné povinnosti | Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dallas táhl Luka Dončić, jenž nasbíral 37 bodů a devět doskoků. Slovinská hvězda také trojkou srovnala 25 sekund před koncem na 105:105. Denver následně neuspěl a Mavericks měli poslední necelé tři vteřiny na rozhodující akci. Vyhození z autu šlo do rukou Irvinga, ten vyslal levačkou míč na koš a balon propadl obroučkou.

„Kyriemu všichni v takových momentech důvěřujeme. Je to typ hráče, kterému přihrajete a prostě se jen díváte, co se stane. A dnes to byla pěkná podívaná,“ řekl pivot Dallasu Dereck Lively. „Občas se i hodinu v kuse věnuji své slabší ruce. Jako malý hráč musím mít širokou škálu možných zakončení. A na tom pracuji už od dětství,“ dodal Irving, který dal 23 bodů.

Nový lídr Západní konference

Denver po prohře přišel o první pozici v tabulce Západní konference, kam se těsně dostala Oklahoma City. Navíc se na Denver dotahuje třetí Minnesota. To čtvrtí Clippers postupně z boje o nejlepší trojku konference odpadávají, po nečekané prohře s Atlantou ztrácejí na čelo už pět výher.

Atlanta ničila Clippers svou rychlou hrou, 31 bodů dala z protiútoků. Postupně si vybudovala vedení až o 29 bodů. „Skvěle jsme si jeden druhému pomáhali. Byli jsme aktivní a získali jsme důležité a skvělé týmové vítězství,“ řekl Dejounte Murray, autor 21 bodů.

Krejčí v základní sestavě

Na jednu z pěti trojek mu nahrál Krejčí. Český basketbalista opět dostal důvěru v základní sestavě a předváděl dobrý výkon hlavně v obraně. Blýskl se i blokem na hvězdu soupeře Jamese Hardena, který se snažil přehrát Krejčího jeden na jednoho, dostával se před něj do zakončení, ale Krejčí vyskočil a z boku mu míč odpálil. Proměnil i všechny tři trestné hody.

Nejlepší skolil nejhoršího 

Boston bez potíží vyhrál 130:104 nad Washingtonem v souboji nejlepšího a nejhoršího týmu soutěže a ještě pošetřil opory. Zazářil Sam Hauser, jenž nahradil odpočívajícího Jaylena Browna, a dal deset trojek ze třinácti pokusů a celkem 30 bodů. Prožil tak nejlepší zápas kariéry.

Milwaukee zvítězilo nad Phoenixem 140:129 i bez své hlavní hvězdy Janise Adetokunba, který kvůli zdravotním potížím chyběl. Zastoupili ho ale Damian Lillard s 31 body a 16 asistencemi a především Boby Portis, který rovněž dal 31 bodů.

Tahoun Wembanyama

Victor Wembanyama dovedl San Antonio k výhře 122:115 nad Brooklynem po prodloužení, skončil s 33 body, patnácti doskoky, sedmi asistencemi a sedmi bloky. Hlavní akci provedl 38 sekund před koncem prodloužení: zasmečoval rovnou z přihrávky, dostal Spurs do vedení 116:115 a následně zablokoval už téměř jistý koš soupeře. San Antnonio pak už vedení uhájilo.

Výsledky NBA:

Dallas - Denver 107:105, Detroit - Miami 101:104, LA Clippers - Atlanta 93:110 (za hosty Krejčí 5 bodů, 3 asistence a 2 doskoky), Milwaukee - Phoenix 140:129, Orlando - Toronto 111:96, San Antonio - Brooklyn 122:115 po prodl., Washington - Boston 104:130.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme