Seemanovou čeká mezi dvěma hlavními závody jen 20minutová pauza. ‚Nevěřila jsem tomu,‘ komentuje

Poslední den mistrovství Evropy v plavání mají čeští plavci v akci tu největší naději. Barbora Seemanová bude na kraulařské dvoustovce obhajovat stříbro z posledního šampionátu v krátkém bazénu. To by ale neměl být její jediný závod. Po dopoledních rozplavbách by si měla zajistit účast i ve finále závodu na 400 metrů.

Od zpravodaje z místa Otopeni (Rumunsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová

Barbora Seemanová | Zdroj: Profimedia

Starty obou disciplín dělí 24 minut. Už když se Barbora Seemanová rozhodovala, které disciplíny si na šampionátu nechá, hodně ji překvapilo, že jsou v programu u sebe.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Barboru Seemanovou před finále

„Bylo jasné, že 200 a 400 metrů budou moje priority. Pak jsme koukali na program a říkali si, že to snad není možné a musí to být nějaká chyba. Ptali jsme se, jak je možné, že dali tyhle dvě disciplíny, které plavou ti samí lidé, tak blízko k sobě. S ceremoniálem to vypadalo, že by měla být pauza snad jenom deset minut,“ komentovala Seemanová.

Nakonec by mezi doplaváním a dalším skočením do vody mělo být asi dvacet minut a to už je prý lepší. I tak jde o kombinaci, která je pro plavce v podstatě nemožná.

‚Nebudu šetřit síly‘

Krátké sprinty se dají zvládnout za sebou, ale vytrvalostní závody jsou problémem, který bude Barboru Seemanovou nesmírně bolet. I proto se rozhodla, že nebude taktizovat a všechny síly dá do dvoustovky.

„Jestli se dostanu do finále na 400 metrů, tak to vůbec nebudu řešit a zkusím to jenom přežít. Tam do toho dám jenom zbytek sil a pokusím se to ostatním holkám nedat zadarmo. Rozhodně ale nebudu šetřit síly na 200 metrech,“ říkala Barbora Seemanová, které zatím titul evropské šampionky v krátkém bazénu chybí. Pokusí se ho získat po sedmnácté hodině.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme