Na Barum Rally byl první v cíli Pech. Oficiálním vítězem se ale stal Kopecký, ve Zlíně už pojedenácté

Dva vítěze má letošní ročník Barum Rally. Tím oficiálním se pojedenácté stal Jan Kopecký, v cíli byl přitom rychleji Václav Pech. Ten ale jezdí s autem specifikace WRC, které nemůže soutěžit v evropském ani českém šampionátu. Právě do těchto soutěží ale zlínský závod patří.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vtězem Barum Rally ve Zlíně se stal už podesáté v kariéře Jan Kopecký

Vtězem Barum Rally ve Zlíně se stal už podesáté v kariéře Jan Kopecký | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

„Ani nevím, jak to budou vyhlašovat. Jsme nejrychlejší. Klukům se to nelíbilo, že jsme je poráželi, tak nás vyřadili a porážíme je dál,“ komentoval automobilový závodník Václav Pech v cíli Barum Rally situaci, že se svým Fordem kategorie WRC dojel jako první.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Barum Rally byl nejrychlejší Václav Pech, ale oficiálním vítězem se stal Jan Kopecký

Oficiálním vítězem se ale právě kvůli specifikaci svého auta nemohl stát. Celkově pojedenácté se tak šampionem stal Jan Kopecký, který přitom měl až druhý nejrychlejší čas. „V té roli jsem byl také, ale pokud by Vašek chtěl jet s námi, tak by si měl pořídit nejmodernější R5 a popasovat se s tím autem,“ říká Pechovo rival Jan Kopecký.

Změnu auta ale Václav Pech zatím neplánuje. „Auto je mazlík a vyhrálo letos čtvrtou soutěž absolutně,“ zdůrazňuje Pech.

Jubilejní triumf Kopeckého

Šestačtyřicetiletý borec ovládl letos už čtyři závody českého šampionátu, ve kterém ale nemůže sbírat body a mistrem republiky se tak stal Kopecký. Jubilejně podesáté. „Já to ani nepočítám, není to pro mě důležité. Jsem rád, že jsme spokojení s fungováním auta. Těší mě, že jsme byli mezi Evropany nejrychlejší,“ přiznává Kopecký.

Na Pechově jízdě v odlišném autě je zvláštní to, že na trať vyrážel při rychlostních zkouškách o hodinu později než hlavní favorité. Podle něj to ale letos nehrálo velkou roli, díky horkému, ale stálému počasí.

„Dva roky po sobě jsme neměli šanci, protože pršelo a bylo hodně vyházeného bláta, kdy nešlo bojovat. Při letošní Barumce bylo sucho,“ popisuje nejrychlejší muž letošní Barum Rally Václav Pech, který se ale oficiálním vítězem nestal.

        

David Nekvinda, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme