Memoriál Luboše Tomíčka ovládl Polák Wožniak, Kvěch po slibných rozjížďkách dojel na druhém místě

Na oválu stadionu Markéta v Praze na Břevnově se v pondělí večer uskutečnil již 54. ročník Memoriálu Luboše Tomíčka. Plochodrážní závod vyhrál Polák Szymon Wožniak, který závod organizačně přirovnal ke světovému šampionátu. Z Čechů se nejlépe umístil Jan Kvěch jen příčku pod vítězným jezdcem z Polska.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závodníci na Memoriálu Luboše Tomíčka

Závodníci na Memoriálu Luboše Tomíčka | Foto: Iva Roháčková | Zdroj: Český rozhlas

Vítězem 54. ročníku plochodrážního Memoriálu Luboše Tomíčka se stal Polák Szymon Wožniak. V pětičlenné finálové jízdě na oválu břevnovského stadionu Markéta zvítězil před Janem Kvěchem a Dánem Peterem Kildemandem. Mimo stupně vítězů zůstali Lotyš Andžejs Lebeděvs a další Dán Rasmus Jensen, který byl přitom se 13 body nejlepším jezdcem po základní části.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si dojmy Jana Kvěcha a Szymona Wožniaka po Memoriálu Luboše Tomíčka

„Teď se trochu směju, ale před závodem na tiskové konferenci jsem říkal, že bych chtěl být o dvě příčky výš. Povedo se mi to -  sice jenom o jedno místo, ale povedlo,“ vyprávěl po závodě spokojeně Jan Kvěch, který se ve finále představil jako jediný český zástupce. Z pěti rozjížděk dokázal dvě ovládnout a celkově si připsal 11 bodů. V boji o celkové vítězství pak ale trochu doplatil na los.

„Bohužel jsem si vybíral poslední, zbyla na mě nejhorší startovní pozice - vnější strana oválu. Trochu jsme pozměnili motorku a zariskovali jsme. Ten risk se povedl. Rozhodující byla asi první zatáčka, kde nás bylo pět, naskytla se skulina a já jsem dokázal předjet několik závodníků." 

Stupně vítězů na Memoriálu Luboše Tomíčka | Foto: Iva Roháčková | Zdroj: Český rozhlas

Z triumfu se nakonec radoval Polák Szymon Wožniak. Ten byl z pražského závodu nadšený a to nejen proto, že Memoriál dokázal ovládnout. „Organizačně byl tento závod výborně zvládnutý. Jel jsem Memoriál poprvé a připadal jsem si tu jako na jednom z podníků světového šampionátu. Všechno fungovalo skvěle. Za rok pojedu českou Grand Prix, tak by bylo hezké si znovu poslechnout polskou hymnu,“ řekl po závodě Szymon Wožniak.

Žádný český závodník na triumf nedosáhl a posledním domácím vítězem tradičního závodu zůstává i nadále Matěj Kůs, který slavil triumf v roce 2010. Finálová jízda jen těsně unikla Václavu Milíkovi, který obsadil šesté místo. Devátý byl poté Daniel Klíma, desátý Petr Chlupáč a čtrnáctý teprve šestnáctiletý talent Adam Bednář.

Jan Kvěch na Memoriálu Luboše Tomíčka | Foto: Iva Roháčková | Zdroj: Český rozhlas

David Prouza, tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme