Boston porazil Orlando a na domácí palubovce ještě neprohrál, Adetokunbo znovu přepsal rekord Bucks

Basketbalisté Milwaukee v NBA porazili 128:119 Houston a vyhráli počtvrté za sebou a poosmé z posledních deseti utkání. Velkou měrou k vítězství přispěl Janis Adetokunbo, který dal 26 bodů. Navíc přidal přidal 17 doskoků a s 7165 doskoky překonal klubový rekord legendárního Kareema Abdula-Jabbara.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Jabari Smith Jr. z Houstonu a Janis Adetokunbo z Milwaukee

Basketbalisté Jabari Smith Jr. z Houstonu a Janis Adetokunbo z Milwaukee | Foto: ČTK/AP | Zdroj: Profimedia

Adetokunbo je držitelem maxima Milwaukee v bodech a asistencích a jako teprve čtvrtý hráč v historii ligy ovládl klubové statistiky ve třech kategoriích. Kromě něj to dokázal Michael Jordan v Chicagu, LeBron James v Clevelandu a Kevin Garnett v Minnesotě.

„Je to velký kompliment. Nemyslím si, že někdo předpokládal, že ten hubený kluk z Řecka bude jednou v pozici, aby překonával rekordy. Ale stejně vím, že jednou přijde někdo další a překoná i ty moje,“ řekl Adetokunbo.

Nezastavitelný Adetokunbo nasázel v NBA 64 bodů a vylepšil rekord, balon na památku musel vybojovat

Číst článek

Bucks, které vedle Adetokunba táhl Damian Lillard s 39 body a 11 asistencemi, uspěli na domácím hřišti potřinácté v řadě a podařilo se jim zastavit pětizápasovou vítěznou sérii soupeře. Hostům nepomohlo ani 22 bodů Freda VanVleeta nebo 20 bodů a osm doskoků Alperena Senguna.

Po 268 zápasech skončila rekordní trojková série Stephena Curryho. Golden State sice vyhrál 118:114 v Portlandu, hostující hvězda ale zaznamenala jen sedm bodů a nevyužila ani jeden z osmi tříbodových pokusů.

Naposledy Curry nedal v základní části ani jednu trojku v listopadu 2018 proti Milwaukee. Je také autorem druhé nejdelší série se 157 zápasy a ve střelbě trojek mu patří i rekord play off se 132 duely. Tato šňůra skončila v loňském finále, v němž Curry získal s Warriors titul.

V atraktivním duelu proti na Východě čtvrtému Orlandu nezaváhala nejlepší Boston, který uspěl 114:97. Pomohl mu mimo jiné silný závěr Jaylena Browna, jenž si 17 z 31 bodů nechal na čtvrtou část zápasu. Boston si tak upravil domácí bilanci už na 14-0, což je momentálně nejlepší výsledek ligy.

„Aby nás v naší hale někdo porazil, musí mít naprosto jedinečnou večer,“ uvedl Kristaps Porzingis, jenž k triumfu přispěl 15 body a 10 doskoky. Jayson Tatum přidal 23 bodů, hostům naopak nestačilo 36 bodů a 10 doskočených míčů Paola Banchera.

Domácí bilance Celtics je druhým nejlepším začátkem v historii klubu – lépe si Boston vedl už jen v sezoně 1957/58, kdy pod taktovkou Billa Russella vyhráli prvních 17 utkání. Boston navíc s 20 výhrami a pěti porážkami vede i celou ligu.

Phoenix proti Washingtonu prohrával až o 16 bodů, poslední čtvrtinu, v níž doháněl osmibodové manko, ovšem ovládl 31:19 a radoval se z vítězství 112:108. Při absenci Bradleyho Beala vedl Suns tradičně Kevin Durant s 28 body, dalších 27 bodů a osm asistencí pak zaznamenal Devin Booker.

Výsledky NBA:

Boston - Orlando 114:97, Milwaukee - Houston 128:119, Phoenix - Washington 112:108, Portland - Golden State 114:118, San Antonio - New Orleans 110:146.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme