Washington přerušil sérii deseti proher v NBA vítězstvím ve Phoenixu, New York porazil Golden State

Basketbalisté Washingtonu překvapivě zvítězili na hřišti Phoenixu 113:110 a uťali sérii deseti porážek. Phoenix utrpěl šestou prohru z posledních deseti zápasů a z prvního místa Západní konference postupně klesl už na čtvrté. Dobrou formu potvrdil New York, který deklasoval obhájce titulu Golden State 132:94 a zvítězil poosmé za sebou.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kyle Kuzma z Washington Wizards

Kyle Kuzma z Washington Wizards | Foto: Mark J. Rebilas | Zdroj: Reuters

Washington se trápil a na výhru čekal od listopadu. Ve Phoenixu navíc nastoupil bez nemocné hvězdy Kristapse Porzingise, přesto se po deseti porážkách dokázal vzchopit díky úspěšné koncovce. Vítězství potvrdil čtyřmi trestnými hody v posledních 14 vteřinách Bradley Beal, který dal celkem 27 bodů, z toho 16 v závěrečné čtvrtině. Jeho spoluhráč Kyle Kuzma měl ještě o dva body více.

Phoenixu nestačilo 31 bodů Landryho Shameta, jenž proměnil devět trojek, ani 30 bodů a 13 doskoků Deandreho Aytona. Domácím chyběl zraněný střelec Devin Booker.

New York je na vítězné vlně a doma to proti Golden State od začátku dokazoval. Týmovým výkonem, kdy mělo pět hráčů mezi 15 a 22 body, si neustále udržoval vedení a postupně navýšil náskok až na 38 bodů. Knicks jsou po osmé výhře v řadě na šestém místě Východní konference těsně za pátou Philadelphií.

„Nikdo z nás o vítězné šňůře nemluví. Samozřejmě se povzbuzujeme, ať pokračujeme na vítězné vlně, ale jen se snažíme hrát co nejlépe a soustředíme se vždy na další zápas,“ řekl Jalen Brunson, který nastřílel 21 bodů.

Náhradník Immanuel Quickley měl 22 bodů a Quentin Grimes 19 bodů. „Potvrdilo se, že máme hodně hráčů, kteří dokážou odehrát dobrý zápas,“ dodal Brunson.

Warriors jsou bez zraněné hvězdy Stephena Curryho v problémech. Po šesté porážce z posledních deseti zápasů jim v Západní konferenci patří až jedenácté místo. Na hřištích soupeřů uspěli jen třikrát z 18 zápasů, což je nejhorší bilance v celé soutěži. Nejlepším střelcem týmu byl v New Yorku s 26 body Jordan Poole.

„Knicks jsou teď v dobré pohodě a jednoznačně nás přehráli. My padli na kolena a musíme najít způsob, jak se zvednout,“ řekl trenér Warriors Steve Kerr.

Nejužitečnější hráč soutěže Nikola Jokič si opět připsal triple double, k výhře Denveru nad Memphisem 105:91 pomohl 13 body, 13 doskoky a 13 asistencemi. Grizzlies nestačilo ani 35 bodů a 10 asistencí Ja Moranta.

Výhru Utahu nad Detroitem 126:111 řídil finský reprezentant Lauri Markkanen, který 38 body vyrovnal osobní rekord a vytvořil si nové maximum devíti trefenými trojkami. „Lauri odehrál úžasný zápas a dotlačil nás k vítězství,“ uvedl trenér Jazz Will Hardy.

Výsledky NBA

Denver - Memphis 105:91, Detroit - Utah 111:126, Miami - Chicago 103:113, New York - Golden State 132:94, Phoenix - Washington 110:113.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme