Philadelphia v čele s Embiidem zastavila vítěznou sérii Oklahomy, dařilo se oběma týmům z Los Angeles

Basketbalisté Philadelphie zvítězili v sobotním utkání NBA na palubovce Oklahomy 127:123. Zasloužil se o to zejména Joel Embiid, který zapsal 35 bodů, 11 doskoků a 9 asistencí. Thunder přišli o sérii šesti výher a nevyužili šanci dostat se na první místo Západní konference. Dobrou formu potvrdili Los Angeles Lakers, kteří zvítězili 121:115 na hřišti Clevelandu.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Philadelphie Patrick Beverley, Joel Embiid a Tobias Harris během zápasu s Oklahomou

Basketbalisté Philadelphie Patrick Beverley, Joel Embiid a Tobias Harris během zápasu s Oklahomou | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Profimedia

Hráči Oklahomy o prodloužení vítězné šňůry bojovali, v posledních 42 sekundách dali 13 bodů a snížili devítibodovou ztrátu jen na dva body. Z toho Chet Holmgren stihl dát sedm bodů za osm sekund. Jenže Philadelphia odpovídala trestnými hody, Embiid proměnil v posledních deseti sekundách všech šest pokusů a uhájil vítězství Sixers. Nejužitečnější hráč minulé sezony dal v zápase 19 bodů ze šestek.

„V této sezoně bylo k vidění už hodně divokých koncovek, jako byla ta dnešní. Už to začíná být normální věc. Pokud ale chceme být opravdu dobrým týmem, tak něco takového nesmíme dopustit a musíme umět zápas zakončit klidněji,“ řekl trenér Sixers Nick Nurse.

Vedle Embiida tradičně táhl Philadelphii také Tyrese Maxey s 28 body. Také Thunder se opírali o obvyklé opory. Hvězdný nováček Holmgren nakonec stihl 33 bodů, Shai Gilgeous-Alexander přidal jen o dva méně.

Lakers uspěli v sedmém z posledních deseti zápasů a derou se tabulkou vzhůru. Tentokrát vyhráli v domovině své hvězdy LeBrona Jamese. Ten se na výhře podílel 22 body, hlavní oporou ale byl Anthony Davis, který si 32 body vylepšil sezonní maximum a přidal i 13 doskoků. A třemi bloky potvrdil roli nejlepšího blokaře soutěže.

„Dnes to byl Anthonyho zápas. Chceme po něm, aby byl agresivní v útoku a zároveň aby byl záchrannou brzdou v obraně, a obojí dnes plnil skvěle. Hrál na koš a bránil obroučku,“ řekl James. Lakers odehráli zápas jen s osmi hráči, z nichž sedm dosáhlo na dvouciferný počet bodů.

Clevelandu se v průběhu zápasu lehce zranil klíčový rozehrávač Darius Garland, který do druhé půle už raději nenastoupil. Donovan Mitchell dal 22 bodů, Jarrett Allen přidal 21 bodů a 14 doskoků.

Uspěl i druhý losangeleský klub, Clippers doma nečekaně snadno přehráli Dallas 107:88. Hostům se zápas nepovedl, Luka Dončić sice dal 30 bodů a Kyrie Irving 26, ale nepodařilo se jim zapojit zbytek týmu. Clippers naopak rozložili body mezi sedm hráčů, nejvíce dal 25 bodů Paul George.

Výsledky NBA:

Brooklyn - Miami 112:97, Cleveland - LA Lakers 115:121, LA Clippers - Dallas 107:88, Oklahoma City - Philadelphia 123:127, Utah - New Orleans 105:100, Washington - Atlanta 108:136.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme