Atlanta ovládla přestřelku proti Brooklynu 147:145. Triple double Jokiće na výhru Denveru nestačil

Basketbalisté Dallasu i díky skvělému výkonu dvou hlavních opor vyhráli středeční utkání NBA v hale Los Angeles Lakers 104:101. Luka Dončić zaznamenal 30 bodů, 12 doskoků a osm asistencí, Kyrie Irving mu sekundoval s 28 body. Nebývalá přestřelka byla k vidění v Atlantě, kde domácí po prodloužení zdolali Brooklyn 147:145. Ani v pořadí 111. triple double Nikoly Jokiće v kariéře nestačil mistrovskému Denveru, který prohrál v Orlandu 119:124.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pokus Lonnieho Walkera IV o trojku v prodloužení

Pokus Lonnieho Walkera IV o trojku v prodloužení | Foto: Dale Zanine-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Mavericks v Los Angeles ztratili dvacetibodový náskok, Lakers ovládli poslední čtvrtinu v poměru 30:13 a minutu a čtvrt před koncem se ujali vedení o dva body. Vzápětí ale Irving trefil trojku a později i dvě šestky, načež LeBron James těžkou a potenciálně vyrovnávací střelu se sirénou už neproměnil. I tak byl s 26 body a devíti doskoky nejlepším domácím hráčem.

V Atlantě sekundu před koncem základní hrací doby mohl Trae Young ze šestek rozhodnout, ale trefil jen jednu ze dvou a pouze vyrovnal na 131:131. V prodloužení se pak osmkrát změnil lídr a starali se o to prakticky pouze Young a Mikal Bridges. Young dal v nastavení 13 ze 16 bodů Hawks a celkem zaznamenal sezonní maximum 43 bodů včetně osmi trojek a přidal také devět asistencí. Bridges se v prodloužení postaral o 11 ze 14 bodů Nets a dohromady zapsal 45 bodů a 10 doskoků.

Hawks sehráli druhý zápas s nadprůměrně vysokým skóre ve dvou dnech, v úterý prohráli v Indianapolis 152:157. „Darovali jsme jim spoustu bodů, ale když to bylo nutné, dnes jsme v obraně zapnuli,“ řekl trenér Quin Snyder.

Denveru bylo v Orlandu málo Jokićových 30 bodů, 13 doskoků a 12 asistencí. Srbská hvězda zaznamenala šestý triple double v sezoně, ale bez zraněného Jamala Murrayho si Nuggets zatím drží bilanci 4-4. Spoluhráč Michael Porter nastřílel 25 bodů včetně pěti trojek.

Hvězdou domácího týmu byl německý křídelník Franz Wagner, mistr světa zaznamenal ve druhém poločase 24 bodů z celkových 27. Dalších 23 bodů přidal Paolo Banchero, který trefil čtyři z pěti trojek, ačkoli v minulé sezoně neměl při střelbě z dálky úspěšnost ani 30 procent. „Soupeři mě chtějí zastavit v cestě do koše, tak chci, aby za to platili,“ řekl Banchero. Magic vyhráli popáté v řadě.

Boston vládne východu

Lídr Východní konference Boston porazil silné Milwaukee 119:116. Celtics v utkání ani jednou neprohrávali, naopak vedli až o 21 bodů. Ve skvělé atmosféře před více než 19.000 diváků zazářil po nemoci hvězdný křídelník Jayson Tatum, jenž zaznamenal 23 bodů a 11 doskoků. O tři body víc dal Jaylen Brown, Kristaps Porzingis si připsal 21 bodů. „V hale byla skvělá energie. My hráli dobře, a ačkoli soupeř tlačil a málem předvedl comeback, zůstali jsme silní,“ řekl Porzingis.

Hosté, kteří prohráli po pěti zápasech, měli také tři hráče s dvacetibodovými výkony. Nejlepší byl Brook Lopez s 28, Damian Lillard měl o jeden méně a Janis Adetokunbo přidal 21.

Phoenix přehrál Golden State 123:115 i díky 32 bodům Kevina Duranta a vyhrál pátý zápas za sebou. Hosté se opírali o Klaye Thompsona s 23 body.

San Antonio nezvládlo po dvou dnech ani druhý zápas s Los Angeles Clippers a prohrálo 102:109. Hvězdný nováček Victor Wembanyama po předchozím slabším výkonu zaznamenal 22 bodů a 15 doskoků, ale nestačilo to. Hosty táhl Kawhi Leonard s 26 body.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme