Sacramento a Boston se drží na šestizápasové vítězné vlně, 37 bodů Lebrona Jamese přetlačilo Houston

Basketbalisté Denveru prohráli v NBA na palubovce Clevelandu 109:121. Pro obhájce titulu to byla už druhá porážka za sebou. Naopak celky Bostonu a Sacramenta si připsaly už šestou výhru v řadě. Boston vybojoval výhru 102:100 na hřišti Memphisu a Sacramento přehrálo Dallas 129:113. Phoenix vydřel výhru v přestřelce s Utahem 140:137 po druhém prodloužení.

Cleveland (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James a Tari Eason v souboji v zápase Los Angeles Lakers a Houston Rockets

LeBron James a Tari Eason v souboji v zápase Los Angeles Lakers a Houston Rockets | Foto: ČTK/AP | Zdroj: Profimedia

Denver odehrál jedno ze svých nejhorších utkání za poslední dobu. Nedařilo se jeho oporám včetně Nikoly Jokiče, který měl problém s fauly a zápas zakončil s 18 body a 10 doskoky. Poprvé v sezoně se tak nedostal přes 20 bodů. Cleveland si postupně vypracoval vedení až o 26 bodů a až v závěru, kdy hráli náhradníci, dovolil Nuggets snížit.

„Dnes byli prostě lepší. Dnes jsme byli moc statičtí, potřebovali bychom lepší pohyb. Oni si chvílemi dělali, co chtěli,“ řekl Jokič. Cleveland, který postrádal svou hlavní hvězdu Donovana Mitchella, táhli Darius Garland s 26 body a nováček Craig Porter, který si 21 body vytvořil osobní rekord. „Ocenit zaslouží ale hlavně naši pivoti, kteří odvedli skvělou práci na Jokičovi, který měl problém se vůbec dostat k míči,“ řekl Garland.

Ani triple double Jokiće nestačil, Denver v NBA padl s New Orleans. V Utahu se odehrála ofenzivní bitva

Číst článek

Memphis se tuto sezonu výsledkově trápí, ale proti Bostonu byl blízko nečekanému vítězství. Celtics sice velkou část zápasu vedli, ale v koncovce se museli hodně modlit, aby soupeř neotočil skóre ve svůj prospěch.

Kristaps Porzingis smečí minutu před koncem zajistil Bostonu těsné vedení, ale šest vteřin před koncem Jrue Holiday neproměnil svůj pokus o smeč a Memphis měl z protiútoku otevřenou trojku Santiho Aldamy, který v zápase proměnil šest trojek, ale poslal jí jen do obroučky. Boston takšestou výhru v řadě uhájil. Aldama celkem v zápase dal 28 bodů, jeho spoluhráč Desmond Bane 30 bodů, Porzingis za vítěze 26 bodů.

Boston tak zůstal první ve Východní konferenci před Philadelphií, která smetla Brooklyn 121:99. Joel Embiid se o to postaral 32 body, 12 doskoky a 9 asistencemi.

Velmi dobrou formu má i Sacramento, které uspělo v Dallasu a dostalo se před něj v tabulce. Domantas Sabonis k tomu přispěl 32 body a 16 doskoky. De'Aaron Fox přidal 30 bodů. Kings si pomohli 17 trojkami. Za Dallas měl Luka Dončič 25 bodů, 10 doskoků a 7 asistencí.

Velké drama viděli fanoušci Utahu, kteří mohli dvakrát slavit, že jejich oblíbenci proti Phoenixu odmítli porážku. Nejprve v závěru normální hrací doby srovnal Lauri Markkanen a poslal zápas do prodloužení. V něm pak v poslední vteřině srovnal Sexton. Jenže ve druhém prodloužení zaúřadoval Kevin Durant, autor 39 bodů, a Phoenix už si tentokráte výhru pohlídal. Utahu nestačilo ani 38 bodů a 17 doskoků Markkanena.

LeBron James dovedl Los Angeles Lakers k výhře 105:104 nad Houstonem. Nejlepší střelec historie NBA zapsal 37 bodů včetně vítězného trestného hodu dvě vteřiny před koncem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme