Golden State Warrios v NBA prohráli už popáté v řadě. Miami protáhlo vítěznou sérii na sedm zápasů

Basketbalisté Golden State Warriors v oslabené sestavě bez Stephena Curryho a Draymonda Greena podlehli ve své hale Oklahomě 109:128 a prohráli v NBA už páté utkání za sebou. Naopak už sedmou výhru v řadě uhrálo ve čtvrtek Miami. Poslední finalista doma zvítězil 122:115 nad Brooklynem, Jimmy Butler k tomu pomohl 36 body.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Miami Heat zažívají v NBA skvělé období a triumfem nad Brooklyn Nets protáhli vítěznou šňůru už na sedm zápasů

Basketbalisté Miami Heat zažívají v NBA skvělé období a triumfem nad Brooklyn Nets protáhli vítěznou šňůru už na sedm zápasů | Zdroj: Profimedia

Warriors jako nejúspěšnější tým poslední dekády začal sezonu šesti výhrami z úvodních osmi zápasů. Od té doby už ale jen prohrává. Zvláště když mu ze sestavy kvůli zranění vypadl nejlepší střelec týmu Stephen Curry.

Navíc v minulém utkání předvedl zápasnický chvat Draymond Green a dostal zákaz startu ve třech zápasech. A nyní se navíc nedařilo ani střelci Klayi Thompsonovi, který trefil jen jedinou z deseti střel.

Thunder toho využili a už v první čtvrtině si vytvořili náskok 15 bodů. Warriors sice do poločasu snížili až devatenáctibodovou ztrátu na sedm bodů zásluhou Andrewa Wigginse a Daria Šariće a ve třetí části se dokonce přiblížili na rozdíl jediného bodu, ale pak hosté šňůrou 8:0 znovu odskočili a pohlídali si vítězství. Shai Gilgeous-Alexander ho řídil 24 body, náhradník Isaiah Joe přidal 23 bodů.

Vítězné tažení Miami

Miami kvůli zranění postrádá hráče základní sestavy Tylera Herroa, ale na jeho výkonech to není znát, jelikož šanci dobře využil Duncan Robinson. Tentokrát trefil šest trojek a spolu s Butlerem táhli Heat za další výhrou. Klub zažívá nejdelší vítěznou sérii od ledna 2018.

Miami zápas rozhodlo v závěru poločasu, kdy kvůli faulům musel ze hry klíčový hráč Brooklynu Cameron Johnson. Heat to využili ke šňůře 14:0 a obratu skóre z minus šesti na plus osm bodů.

„Ta jejich šňůra před poločasem to rozhodla. Ztratili jsme momentum zápasu. Z toho se musíme poučit, že je třeba poločas dohrát,“ řekl trenér Brooklynu Jacque Vaughn.

Výsledky NBA:

Golden State - Oklahoma City 109:128, Miami - Brooklyn 122:115.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme