Basketbalisté Portlandu s přehledem porazili Denver a v NBA zažívají nejlepší vstup do sezony za 20 let

Portlandu se podařilo zastavit nejužitečnějšího hráče minulých dvou sezon Nikolu Jokiće, který zaznamenal jen devět bodů. Za 27 minut se dostal pouze ke čtyřem střelám. V útoku Blazers předváděli kolektivní basketbal, Damian Lillard dal 31 bodů, Anfernee Simons 29 bodů a Jerami Grant 21 bodů. Pro Portland je to nejlepší start do sezony od roku 1999.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Portlandu slaví vítězství

Basketbalisté Portlandu slaví vítězství | Zdroj: Reuters

Lillard měl blízko k tomu, aby se s průměrem 34 bodů na zápas dostal do čela pořadí nejlepších střelců. Předčil ho však Ja Morant, který předvedl další výborný výkon a společně s Desmondem Banem rozstříleli Brooklyn.

Krejčí poprvé v NBA nastoupil za Atlantu a připsal si asistenci, Hawks ale podlehli Charlotte 109:126

Číst článek

Při výhře Memphisu 134:124 dali oba shodně 38 bodů. Brooklynu nepomohlo, že jejich hvězdy Kevin Durant a Kyrie Irving dali po 37 bodech.

Durant nasbíral v NBA už 25 613 bodů a dostal se před Alexe Englishe do nejlepší dvacítky střelců historie.

Utah hrál druhý zápas ve dvou dnech, čehož využil Houston, který se díky třem střelcům s více než 20 body mohl radovat z prvního vítězství.

„Věděli jsme, že mají druhý zápas po sobě, proto jsme je chtěli uběhat. A to se povedlo,“ těšilo Kevina Portera, který k výhře přispěl 26 body a 10 doskoky. Jalen Green přidal 25 bodů a Jabari Smith 21 bodů.

Sestřih ze zápasu Portland - Denver:

Chicago otočilo

Ačkoli Chicago už v první čtvrtině prohrávalo s Bostonem o 19 bodů, dokázalo zápas otočit a zvítězit 120:102. DeMar DeRozan k tomu přispěl 25 body, pivot Nikola Vučević měl 18 bodů a 23 doskoků.

Boston ve třetí čtvrtině přišel o trenéra Joea Mazzullu, který dostal dvě technické chyby a byl vyloučen. „Jen jsem se snažil získat pozornost rozhodčích. Nepoužil jsem žádné vulgarity,“ řekl Mazzulla. Vyloučen byl i jeho svěřenec Grant Williams.

Philadelphia měla špatný vstup do sezony, ale po třech prohrách zabrala proti Indianě. A to hlavně díky 29 bodům Jamese Hardena, který trefil ve čtvrté čtvrtině i dvě důležité trojky po sobě a zařídil klíčový náskok. Joel Embiid přidal 26 bodů.

Výsledky NBA:

Chicago - Boston 120:102, Houston - Utah 114:108, Memphis - Brooklyn 134:124, Miami - Toronto 90:98, Minnesota - San Antonio 106:115, New York - Orlando 115:102, Philadelphia - Indiana 120:106, Portland - Denver 135:110.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme