Basketbalisté Washingtonu porazili Indianu. Satoranský nezářil, zápas rozhodli náhradníci

Basketbalisté Washingtonu v NBA porazili doma Indianu 107:89, zápas rozhodl výkon jejich náhradníků. Český reprezentant Tomáš Satoranský tentokrát odehrál jen 23 minut a připsal si tři body, dva doskoky a šest asistencí. Wizards se posunuli na deváté místo Východní konference, ale na příčky pro play-off stále ztrácejí dvě výhry.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský odehrál svůj nejlepší zápas v sezoně

Tomáš Satoranský | Foto: Amber Searls-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Hráči Washingtonu opět potvrdili, že doma jsou výrazně silnější než venku. Jen 24 hodin po prohře ve slabém Clevelandu dokázali předvést mnohem lepší výkon proti přednímu týmu konference a oplatit mu dvě prosincové venkovní porážky. Pro Indianu to byla třetí prohra od zranění hvězdy Victora Oladipa.

Washington prohrál s nejslabším celkem NBA o tři body. Satoranský se trefil jen dvakrát

Číst článek

Wizards si už v první čtvrtině vypracovali dvouciferný náskok a ten si udržovali po zbytek zápasu. Na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny pak definitivně rozhodli šňůrou 11:0.

Starali se o to zejména náhradníci, kteří navázali na dobrý závěr utkání s Clevelandem. Celkem nastříleli 58 bodů, tedy více než základní sestava, v níž dal 25 bodů Bradley Beal. Jeff Green z lavičky dal 23 bodů, Chasson Randle 13 a Jordan McRea, který dosud nastupoval převážně za rezervní tým v G-League, podruhé za sebou skončil ve dvouciferných číslech.

„Lavička byla skvělá. Je dobře, že jsme po předchozí porážce hned tenhle zápas zvládli, ale měli jsme to takhle zvládnout i v Clevelandu. Bohužel máme hodně podobných výpadků. Příští zápas musíme hrát jako dnes,“ řekl Beal.

Wizards pomohla i nečekaná domácí porážka sedmého Miami 89:105 s Chicagem, které uspělo teprve podruhé z posledních 16 zápasů. Bulls rozhodli až ve druhé půli, ve které dal Bobby Portis 22 ze svých 26 bodů. Wayne Selden přidal 20 bodů, což je jeho maximum v sezoně.

Hvězdou večera byl srbský pivot Nikola Jokič, který si připsal osmý triple double v sezoně za 20 bodů, 13 doskoků a 10 asistencí. Pomohl tak Denveru upevnit si druhou příčku na Západě výhrou 105:99 nad New Orleans, které opět postrádalo čtyři hráče obvyklé základní sestavy.

Triple double zaznamenal podruhé v kariéře také Dennis Smith Jr. z Dallasu, který 13 body, 10 doskoky a 15 asistencemi nasměroval Mavericks k výhře 114:90 nad New Yorkem. Zastínil tak hvězdného nováčka Luku Dončiče, který měl 16 bodů.

Karl-Anthony Towns zařídil Minnesotě výhru nad Memphisem 99:97 po prodloužení, když v poslední vteřině nastavení trefil těžkou střelu z otočky poté, co si míč sám doskočil. V zápase přitom kvůli problému s fauly odehrál jen 26 minut a dal 16 bodů. Nejlepším hráčem týmu byl s 19 body, sedmi doskoky a 12 asistencemi Jerryd Bayless. Mike Conley dal za Memphis 26 bodů.

Dařilo se také Damianu Lillardovi, který řídil výhru Portlandu 132:110 nad Utahem 36 body, osmi doskoky a 11 asistencemi. C.J. McCollum přispěl 30 body.

NBA:

Washington - Indiana 107:89 (za domácí Satoranský 3 body, 6 asistencí, 2 doskoky), Boston - Charlotte 126:94, Miami - Chicago 89:105, Minnesota - Memphis 99:97 po prodl., New Orleans - Denver 99:105, New York - Dallas 90:114, Sacramento - Atlanta 135:113, Portland - Utah 132:105.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme