Kraulař Micka skončil na mistrovství světa šestý, ženská kraulařská štafeta obsadila sedmé místo

Plavec Jan Micka skončil na mistrovství světa v krátkém bazénu šestý v závodě na 1500 metrů volný způsob. Česká kraulařská štafetá na 4x50 metrů obsadila sedmé místo, ve finále plavkyně znovu posunuly národní rekord.

Chang-Čou / Čína Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Micka na republikovém šampionátu

Jan Micka na republikovém šampionátu | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Při první finálové účasti v pětadvacítce na vrcholném světovém podniku o dvě místa vylepšil Micka pozici z rozplavby a vyrovnal české maximum, o které se na MS v čínském Chang-čou postarala kraulařka Barbora Seemanová na stovce.

Kraulařka Apostalon skončila na padesátimetrové trati v semifinále, celkově obsadila dvanácté místo

Číst článek

Třiadvacetiletý Micka byl na posledních dvou MS v krátkém bazénu ve své hlavní disciplíně desátý. Už postup do finále pro něj znamenal jistotu vylepšení tohoto výsledku.

V neděli plaval bezmála o pět a půl sekundy rychleji než v sobotních rozplavbách a nechal za sebou Maďara Akose Kalmara a Američana Zanea Grothea.

Časem 14:27,73 Micka zaostal o necelé tři sekundy za vlastním českým rekordem, který si nedávno vylepšil v Plzni. Zvítězil Ukrajinec Mychailo Romančuk.

Tuzemské kraulařské kvarteto dopadlo na tomto MS stejně jako to, které plavalo polohovou štafetu na 4x50 metrů. Simona Kubová a Anika Apostalonová si tak podruhé připsaly sedmé místo ve štafetách. Tentokrát je doplnily Seemanová a Barbora Závadová.

Ve finále Češky dohmátly v čase 1:38,24, čímž o rovných osm desetin vylepšily národní rekord z ranní rozplavby. Zvítězily Američanky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme