Světový rekord v Kwangdžu. Britský plavec Peaty zaplaval 100 metrů prsa za 56,88 sekund

Adam Peaty z Velké Británie překonal na mistrovství světa v jihokorejském Kwangdžu světový rekord v závodě na 100 m prsa. Časem 56,88 sekund vylepšil vlastní historické maximum z loňského evropského šampionátu v Glasgow o 22 setin.

Kwangdžu (Jižní Korea) (Aktualizováno: 18:15 21. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský plavec Adama Peaty

Britský plavec Adama Peaty | Foto: Joel Marklund | Zdroj: Reuters

Pětinásobný mistr světa a olympijský vítěz z Ria bude v této disciplíně usilovat o třetí světové zlato za sebou.

Pětinásobná olympijská šampionka Ledecká, která má po dědečkovi z otcovy strany české kořeny, chtěla v Koreji vyhrát kraulařské závody na 200, 400, 800 i 1500 metrů, ale hned při prvním startu se musela spokojit se stříbrem.

Osmnáctiletá Titmusová naznačila své možnosti už v rozplavbě, kdy na Ledeckou ztratila necelých šest desetin. Ve finále o svém vítězství rozhodla skvělým finišem. Na poslední padesátce porazila Ledeckou bezmála o dvě sekundy a celkově ji časem 3:58,76 předčila o 1,21 sekundy.

V rozplavbách se v této disciplíně představila i Češka Barbora Seemanová, která díky opětovnému zlepšení českého rekordu na 4:09,73 obsadila 13. příčku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme