Plavkyně Kubová je první jistou účastnicí olympiády v Tokiu. Limit splnila na mítinku v Eindhovenu

Plavkyně Simona Kubová splnila na mítinku v Eindhovenu vítězným časem 59,66 na trati 100 metrů znak limit na olympiádu do Tokia 2020 a je první jistou českou účastnicí her. Sedmadvacetiletá chomutovská rodačka zaostala o pouhou setinu za vlastním českým rekordem, který vytvořila před dvěma lety ještě pod rodným jménem Baumrtová.

Eindhoven Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavkyně Simona Kubová

Česká plavkyně Simona Kubová | Foto: Beáta Mašková

Dlouholetá česká znakařská jednička Kubová zároveň v Eindhovenu splnila lomit pro červencové mistrovství světa v Koreji.

To se v Nizozemsko povedlo i jejímu reprezentačnímu kolegovi Tomáši Frantovi, jenž v rozplavbách vylepšil vlastní národní maximum na 100 m znak na 54,32. Ve finále byl Franta o tři desetiny pomalejší a obsadil druhé místo.

Účastnice Olympijských her v Londýně 2012 a Riu de Janeiro 2016 Kubová má jistotu startu v Tokiu jako první česká sportovkyně.

Koncem března vybojoval v disciplíně skeet sportovní střelec Jakub Tomeček olympijské místo pro Česko, které může teoreticky obsadit i někdo jiný.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme