Staněk se posouvá do formule 2, český pilot bude i nadále pokračovat v barvách italské stáje

Pilot Roman Staněk bude v nadcházející sezoně závodit ve formuli 2. V kategorii, která je předstupněm královské automobilové třídy F1, bude opět hájit barvy týmu Trident, se kterým vloni skončil pátý ve formuli 3. Italská stáj se sídlem v Miláně o pokračování spolupráce a povýšení českého pilota informovala na svém webu.

Milán Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Staněk

Roman Staněk | Zdroj: Profimedia

„Jsem nadšený, že i letos budu znovu spolupracovat s Tridentem. Už teď s týmem a (týmovým manažerem) Giacommem (Riccim), který je pro mě skvělým mentorem, pracujeme na tom, abychom společně dosáhli našich cílů. Bude to rok plný výzev a já jsem na něj připravený,“ uvedl Staněk v týmovém prohlášení.

Osmnáctiletý pilot má za sebou vydařenou sezonu v F3. Byl to jeho třetí rok v této třídě, vybojoval vítězství v Imole a tři druhá místa, přidal i jeden kvalifikační triumf. Až do úplného závěru seriálu byl ve hře o titul, za vítězným Victorem Martinsem z Francie nakonec zaostal o 22 bodů.

„Měl znamenitou sezonu 2022 a domnívám se, že má všechny předpoklady, které jsou potřeba, aby předváděl výkony na nejvyšší úrovni i v tomto roce,“ řekl Ricci.

„Posun do formule 2 je klíčový krok v kariéře jezdce, a když se tak děje v rámci stejného týmu, tak je v tom významná přidaná hodnota. Velmi dobře zná tým a my budeme schopni ho tím nejlepším možným způsobem podpořit,“ dodal.

Čtrnáctidílný seriál, který částečně kopíruje program elitní formule 1 a je součástí jejích závodních víkendů, odstartuje na začátku března v Bahrajnu. Ve formuli 2 naposledy český jezdec závodil v roce 2012, v tehdejším seriálu Grand Prix 2 pravidelně nastupoval Josef Král.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme