Ochrana zájmů sportovců a návrat do IAAF. Ruský olympijský výbor dá miliony na právní pomoc

Ruský olympijský výbor (ROC) vyčlenil 30 milionů rublů (téměř 11 milionů korun) na právní pomoc sportovcům. Řada ruských reprezentantů z různých odvětví má problémy kvůli dopingu. Vedle vytvoření nové výdajové položky v rozpočtu už dříve ROC informoval o plánovaném vzniku dvou pracovních skupin. Jedna se má věnovat práci na obnovení členství Ruské atletické federace v IAAF a druhá chránit práva ruských sportovců.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský olympijský výbor (ROC)

Ruský olympijský výbor (ROC) | Foto: Shamil Zhumatov | Zdroj: Reuters

Prezident Ruského olympijského výboru Stanislav Pozdňakov řekl agentuře TASS, že miliony by měly být určeny na právní aktivity podporující práva a zájmy ruských sportovců.

Ruský exministr sportu Mutko uspěl s odvoláním proti doživotnímu vyloučení z olympiád

Číst článek

„Práce na právní ochraně práv a zájmů našich sportovců je jedním z nejdůležitějších současných úkolů. Je to velká výzva, která vyžaduje komplexní přístup k velmi různorodým a někdy citlivým případům se spoustou specifik,“ citoval ho server insidethegames.biz.

Měla by vzniknout skupina právníků, která bude připravena okamžitě poskytnout pomoc ruským sportovcům ve sporech s mezinárodními sportovními organizacemi. Navíc chce prohloubit spolupráci s vysokými školami, které vzdělávají budoucí právníky.

K zapojení se do boje o obnovení členství ruské federace v IAAF vyzval ROC ruský prezident Vladimir Putin. Ruští atleti totiž od listopadu 2015 nesmějí závodit pod národní vlajkou a pouze vybraná prověřená skupina smí startovat na mezinárodních soutěžích jako neutrální sportovci.

Mezinárodní atletická federace IAAF suspendaci jedenáctkrát prodloužila, a pokud se situace do konce roku nevyřeší, hrozí ruským atletům, že nebudou mít svou vlajku ani na olympijských hrách 2020 v Tokiu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme