Šipkařský svět má mistra světa. Stal se jím podruhé v kariéře Skot Peter Wright

Skot Peter Wright se stal podruhé v kariéře mistrem světa v šipkách. Jednapadesátiletý hráč přezdívaný Snakebite porazil ve finále v londýnské hale Alexandra Palace domácího Michaela Smithe 7:5 na sety a navázal na titul z roku 2020. Za triumf získal půl milionu liber (14,7 milionu korun) a 25 kilogramů těžkou trofej Sida Waddella.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Wright

Peter Wright | Zdroj: Reuters

Druhý hráč světa Wright začal finále výborně a vedl 2:0 na sety. Pak sice se Smithem, který ve čtvrtfinále vyřadil obhájce titulu a světovou jedničku Velšana Gerwyna Price, prohrával 4:5 a v desátém setu 0:2 na legy, ale předvedl skvělý finiš. Vyhrál devět ze závěrečných deseti legů a vítězství pečetil hned při první příležitosti. „Jsem štěstím bez sebe,“ radoval se Wright.

O dvacet let mladší Smith přezdívaný Bully Boy prohrál ve finále stejně jako v roce 2019. Dál tak zůstává bez velkého titulu, ve finále akcí kategorie major neuspěl už šestkrát.

Český šipkař Roman Benecký při své premiéře skončil v prvním kole po prohře s Angličanem Ryanem Joycem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme