Volejbalové Šelmy Brno udělaly první krok k titulu, v úvodním finále extraligy porazily Liberec 3:1

Šelmy Brno ovládly první finále extraligy nad volejbalistkami Liberce 3:1 po setech 25:17, 25:19, 22:25, 25:15 a udělaly první krok k premiérovému titulu mistryň republiky. Druhý zápas série na tři výhry se hraje ve čtvrtek na severu Čech.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalistky VK Šelmy Brno

Volejbalistky VK Šelmy Brno | Foto: Patrik Uhlíř | Zdroj: Profimedia

Šelmy loni finále prohrály s jiným brněnským celkem Královo Pole, ale letos byly nejlepší v základní části a v bojích o titul jsou zejména díky svým zkušenostem favoritkami. Dukla zase útočí po zisku Českého poháru na double.

Úvod prvního finále patřil hráčkám Dukly, které si zásluhou dobrého útoku udržovaly mírný náskok. Brněnské bloky však společně s útokem a servisem domácí univerzálky Rosy Madsenové otočily jednoznačně vývoj na stranu Šelem.

Uprostřed druhého dějství stáhl Liberec po sérii střídání šňůrou pěti bodů náskok Brňanek na jediný bod (15:16), ale závěr setu opět patřil domácím, které koncovku zvládly. Ve třetí sadě se Liberec dočkal, a to zejména zásluhou nejvíce bodující hráčky soutěže univerzálky Nikoly Kvapilové.

Další pokračování se už hrálo opět v režii Brňanek. Jejich hru skvěle dirigovala Pavla Šmídová, z jejichž nahrávek těžily všechny útočnice. Šelmy otočily stav z 3:6 na 12:7 a pak už si náskok držely do konce.

„Je to skvělý start série, pro nás neskutečný výsledek. Naše hra nebyla úplně bez chyb, ale hlavní je výhra,“ řekla domácí smečařka Simona Janečková, jež k výhře přispěla 12 body.

„Brno nás v prvních dvou setech výborně bránilo. Ve čtvrtém setu jsme udělali více chyb a na to se musíme v dalším pokračování série zaměřit,“ konstatovala slovenská smečařka Liberce Lucia Herdová.

Šelmy potvrdily svoji dominanci v této sezoně ve své hale, kde prohrály pouze jediné utkání a třináct ze šestnácti duelů získaly bez ztráty setu.

V prvním zápase o třetí místo Prostějov porazil Olymp 3:0 po setech 25:18, 25:22 a 25:14. Série o bronz je pouze na dvě vítězství a pokračuje také ve čtvrtek v Praze.

Play off volejbalové extraligy žen:

Šelmy Brno - Liberec 3:1 (17, 19, -22, 15)
Rozhodčí: Spáčil, Rychlík. Čas: 106 min. Diváci: 800 (vyprodáno).
Sestavy a body:
Šelmy: Janečková 12, Marková 8, Madsenová 13, Silvaová 15, Širůčková 15, P. Šmídová 6, libero Chevalierová - Kelnárová, Benediktová. Trenér: Vlk.
Liberec: Robinsová-Hardyová 3, Šulcová 1, De Mellová 1, N. Kvapilová 16, Herdová 15, Vyklická 8, libero Kolářová - K. Kvapilová 4, Frankevyčová 6, Fixová 3, Pragerová 2, Dvořáková. Trenér: Gálík.

 

O 3. místo - 1. zápas:
Prostějov - Olymp Praha 3:0 (18, 22, 14)
Nejvíce bodů: Faltínová 13, J. Smolková a Löffová po 10 - Brichtová 11, Kalhousová 7, Hodanová, Šimáňová a Gajdová po 6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme