Sportovní fotografií roku 2017 byli vyhlášeni cyklisté na snímku Cape Epic od Michala Červeného

Sportovní fotografií roku 2017 byl vyhlášen snímek Cape Epic od volného fotografa Michala Červeného, který zachytil originálním způsobem jezdce na horských kolech a jejich stíny při etapovém závodě v Jižní Africe. Putovní cenu pro vítěze obnovené soutěže a odměnu 50 tisíc korun převzal Červený v pátek na Staroměstské radnici v Praze při vernisáži výstavy Sportovní fotografie roku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sportovní fotografie roku

Sportovní fotografie roku | Foto: Michal Červený

Přehlídku 78 nejlepších novinářských snímků minulého roku doplňuje výstava Zlaté Nagano fotografů Eduarda Erbena, Jiřího Pekárka, Herberta Slavíka a Michala Růžičky. Výstava navazuje na tradici výročních přehlídek, která se konala od roku 1971. Poslední soutěžní ročník se uskutečnil v roce 2001, pak byly přehlídky nesoutěžní.

Jágrova kariéra ve fotografiích: Stanley Cup, kapitánské céčko i překonávaní rekordů a střídání dresů

Číst článek

Do soutěže, kterou obnovil Klub sportovních novinářů s pořadatelskou agenturou Seven Days Agency, přihlásilo 43 profesionálních fotoreportérů 501 snímků. Ceny se udělovaly také v kategoriích fotbal, ostatní sporty, portrét, sportart a foto série.

„Jsem velice rád, že se letos po dlouhé odmlce soutěž znovu uvedla v život. Byl jsem mile překvapený vysokou úrovní přihlášených fotografií,“ řekl předseda poroty Filip Láb.

„Práce porotce díky tomu byla opravdu příjemná a radostná, bylo rozhodně z čeho vybírat. Jsem rád, že česká sportovní fotografie je na světové úrovni,“ dodal.

Výsledky soutěže Sportovní fotografie roku 2017:

Hlavní cena: Michal Červený - Cape Epic 2017 (Nino Schurter a Matthias Stirnemann na etapovém závodě horských kol v Jižní Africe)

Fotbal: Vlastimil Vacek - Překonaný (brankář Dukly Praha Filip Rada inkasuje druhý gól v utkání HET ligy se Slavií)

Ostatní sporty: Pavel Lebeda - Josef Dostál: Vítězství (MS 2017 v rychlostní kanoistice v Račicích)

Portrét: Barbora Reichová - Jakub Voráček (hokejista)

Sportart: Michal Červený - Plný plyn (triatlonový závod na okruhu F1 v Abú Zabí)

Série: Michal Sváček - Automobilové závody 24 hodin Le Mans.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme