Zkusíme se z toho zápasu poučit, říká Krejčíková po prohře v deblu. Siniaková věří, že skupina je otevřená

Deblistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková mají za sebou nevydařený vstup do Turnaje mistryň v mexickém Cancúnu. Ve druhém setu sice stáhly velký náskok soupeřek a oddálily konec zápasu, ale nakonec v rozhodujícím super tie-breaku podlehly německo-ruské dvojici Laura Siegemundová, Věra Zvonarevová 5:10.

Cancún (Mexiko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková | Zdroj: Profimedia

Deblistkám Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové nevyšel vstup do Turnaje mistryň. Také ony přidaly své stížnosti na podmínky v mexickém Cancúnu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s českými deblistka Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou po úvodní porážce na Turnaji mistryň

„Neměly jsme úplně příležitost. Když jsme chtěly hrát na centru, tak nám hodinu pršelo,“ řekla Radiožurnálu Sport Kateřina Siniaková. 

Když s Barborou Krejčíkovou nastupovaly na kurt, měly s ním podle svých slov prvně jmenované tenistky jen minimum zkušeností a také to se mohlo promítnout na spoustě chyb, které české reprezentantky v utkání udělaly.

„Bylo to hodně nahoru dolů. Vždycky byly nějaké body slušné, pak zase minely. Prostě ty chyby to rozhodly,“ hodnotila Barbora Krejčíková nepovedený vstup do Turnaje mistryň a našla by zřejmě víc důvodů, z čeho zmíněné chyby pramenily.

Tenistky tuší, že to na sociálních sítích nebo v různých internetových diskusích mohou schytávat od fanoušků, ale na svou obranu také říkají, že za některé špatně trefené míče a jinak nepovedené údery nemohou úplně samy.

Špatný povrch

Takže i proto se přidávají ke kritice centrálního dvorce, přestože jsou pro všechny hráčky podmínky na kurtu stejné.

Pěkné místo na dovolenou, ale na Turnaj mistryň nevím, říká deblistka Siniaková o mexickém Cancúnu

Číst článek

„My tam jsme ty, které hrajeme a máme předvádět výkon. Když ho nepředvádíme, tak nás všichni dodrbou. Proč by se o tom nemluvilo? Kolikrát člověk ani nečeká, jak to odskočí,“ vypráví Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, které se ale s nepříznivými podmínkami chtějí poprat.

V noci na čtvrtek nastoupí ke svému druhému duelu ve skupině proti výtečným americkým singlistkám Cori Gauffové a Jessice Pegulové. A přestože se jim úvodní duel nepovedl, vnímají, že ani porážka z úvodního duelu ještě v systému Turnaje mistryň neznamená konec nadějí na celkový úspěch.

„Prostě se zkusíme z toho zápasu poučit a jít do dalšího,“ věří Krejčíková a její parťačka Siniaková dodává: „Je to tak. Víme, že skupina je otevřená. I když se nezdařil první zápas, tak se určitě nevzdáváme.“

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme