Siniaková si na turnaji v Hongkongu zahraje ve finále, v boji o titul vyzve Kanaďanku Fernandezovou

Tenistka Kateřina Siniaková postoupila na turnaji v Hongkongu podruhé v sezoně do finále a zabojuje o druhý letošní a celkově pátý titul ve dvouhře. Sedmadvacetiletá česká hráčka v semifinále porazila šestou nasazenou Italku Martinu Trevisanovou za hodinu a půl 6:4, 6:2.

Hongkong Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Zdroj: Reuters

V neděli se Siniaková pokusí navázat na červencový triumf na trávě v Bad Homburgu. Její soupeřkou bude jednadvacetiletá Kanaďanka Leylah Fernandezová.

Tenisový Turnaj mistryň bude i letos s českou účastí. Kvalifikovaly se Muchová i Vondroušová

Číst článek

Předloňská finalistka US Open, která ve čtvrtfinále vyřadila Lindu Fruhvirtovou, postoupila do boje o titul po výhře 6:2, 7:5 nad turnajovou pětkou Annou Blinkovovou z Ruska.

Do semifinále s Trevisanovou vstoupila Siniaková úspěšným brejkem, pak ale sama přišla dvakrát o podání a prohrávala 1:3. Ziskem čtyř gamů v řadě skóre znovu otočila a zápas pak už měla pod kontrolou. Ve druhém setu šla do vedení 4:1 a navzdory jednomu zaváhání na servisu duel dotáhla k vítězství. Ve třetím vzájemném utkání porazila o dva roky starší soupeřku podruhé.

S Fernandezovou se rodačka z Hradce Králové utká podruhé. Loňský vzájemný duel na Roland Garros vyhrála ve dvou setech Kanaďanka, která usiluje o třetí titul a první od loňského druhého triumfu v Monterrey.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme